середа, 10 січня 2007 16:00

Лукашенко домовився з Путіним. Кремль про це нічого не знає

Президент Росії Володимир Путін і президент Білорусі Олександр Лукашенко досягли компромісу, який дозволить вирішити ситуацію з транзитом російської нафти до країн Європи через територію Білорусії. Про це повідомляє прес-служба Олександра Лукашенко. Президенти двох країн провели переговори по телефону, після чого прем"єр-міністрам двох країн було доручено підготувати пропозиції з проблемних питань і запропонувати їх на розгляд глав двох держав до 12 січня.

У свою чергу прес-служба Кремля не повідомила, що компроміс був досягнутий.

- В ході бесіди обговорювалися питання економічного співробітництва між Росією і Білоруссю, зокрема, у сфері енергетики, включаючи проблеми транзиту російської нафти через територію Білорусі, - йдеться у повідомленні прес-служби президента Росії.

1 січня Білорусь ввела мито на транзит російської нафти до Європи через свою територію. Проте Москва відмовилася платити мито, Мінськ почав несанкціонований відбір нафти з трубопроводу "Дружба".

В результаті 8 січня компанія "Транснефть" зупинила прокачування на цьому напрямі, що викликало перебої з постачаннями палива в країнах Європи.

Напередодні глава Мінекономрозвитку Росії Герман Греф пообіцяв, що переговори з Білоруссю продовжаться тільки після того, як Мінськ відмінить мито на транзит нафти, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «Лукашенко домовився з Путіним. Кремль про це нічого не знає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути