Ексклюзиви
середа, 17 червня 2009 16:52

Луценко з гордістю заявив, що подолав злочинність

Луценко з гордістю заявив, що подолав злочинність

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко підкреслює, що складний період зростання злочинності міліція вже подолала.

"Найскладніший період потенційно можливого зростання злочинності вже позаду...сьогодні як міністр внутрішніх справ з гордістю можу заявити... МВС зробило все, щоб наші громадяни були спокійними", - сказав глава МВС в середу, виступаючи на робочій нараді з керівниками регіональних підрозділів міліції.

Луценко підкреслив, що органи міліції змогли не допустити "надзвичайного сплеску злочинності".

Разом з тим, глава МВС відзначив, що ще залишається актуальним питання збільшення кількості злочинів, таких як грабунки і розбої.

"Ми повинні чітко пам"ятати, що грабунки і розбої, на жаль, збільшуються", - констатував він.

При цьому глава МВС акцентував увагу на тому, що на території, де відчутно активізується проблема вуличної злочинності, притягуються бійці внутрішніх військ.

За даними МВС, в середньому за добу в місцях до охорони громадського порядку притягується 9,4 тис. нарядів підрозділів (патрульної служби, підрозділів міліції особливого призначення "Беркут", Державної служби охорони, ДАІ, внутрішніх військ і так далі). Моніторинг злочинів, здійснених в громадських місцях, показав, що завдяки проведеній впродовж п"яти місяців цього року роботі спостерігається зменшення кількості злочинів загальнокримінальної спрямованості на 4,5%.

Крім того, як повідомляє Департамент зв"язків з громадськістю міжнародної діяльності МВС України, перед початком літнього сезону 2009 року, в другій половині травня на території держави проведена цільова операція під умовною назвою "Берег". Вказані заходи направлені на забезпечення правопорядку в місцях масового відпочинку і оздоровлення.

Крім того, для забезпечення порядку, а також безпеки дітей і громадян до Криму, а також в Одеську область будуть направлені додаткові підрозділи внутрішніх військ.

МВС також вирішує питання із введення в практику нових форм і методів правоохорони, зокрема використання технічних засобів, які б підвищили оперативність реагування нарядів на правопорушення шляхом контролю за ситуацією в громадських місцях.

В даний час, за даними міліції, в громадських місцях встановлено 1579 відеокамер для спостереження за дотриманням правопорядку і безпеки громадян і 2737 автономних систем відеоспостереження з виведенням їх в черговій частині підрозділу міліції.

Основним підрозділом, за даними МВС, який притягується для несення служби, є патрульна служба. В даний час функціонує 404 підрозділи патрульної служби. Також в Україні працює більше 13 тисяч дільничних.

За матеріалами: Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «Луценко з гордістю заявив, що подолав злочинність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути