вівторок, 19 березня 2013 17:13

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко всьоме відмовився від медобстеження - тюремники

Луценко всьоме відмовився від медобстеження - тюремники
У ДПтС повідомили, що наразі стан здоров'я Луценка є стабільним і стурбованості у лікарів не викликає. Фото: dt.ua

Екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, який відбуває покарання у Менській колонії (Чернігівська область) за нібито посадові злочини, знову відмовляється від огляду й обстеження, рекомендованих йому після операції лікарями клініки "Оберіг", повідомляє у вівторок Державна пенітенціарна служба України (ДПтС).

"18 березня засудженому Луценку вже в сьомий раз після його виписки з клініки "Оберіг" були запропоновані спеціальний медичний огляд та медичне обстеження, рекомендовані лікарями зазначеної клініки. Луценко від запропонованого огляду й обстеження знову відмовився", - йдеться у повідомленні прес-служби ДПтС, поширеному у вівторок.

У відомстві зазначають, що про відмову Луценка від огляду і обстеження проінформований його лікар із "Оберега".

ДПтС також інформує, що наразі йдуть переговори про можливість присутності представників клініки "Оберіг" під час наступного спілкування з ув'язненим, якому буде запропоновано здати рекомендовані київськими лікарями аналізи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко і Луценка треба звільнити - Джон Теффт

"Із моменту повернення до виправної установи стан здоров'я Луценка постійно перебував і перебуває під контролем медперсоналу колонії. Наразі стан здоров'я Луценка є стабільним і стурбованості у лікарів не викликає. Засуджений продовжує отримувати рекомендовані лікарями клініки "Оберіг" медикаменти", - йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Нагадаємо, 24 грудня 2012 року Менський районний суд Чернігівської області відмовився звільнити від відбування покарання Луценка за станом здоров'я.

У кінці січня 2013 року Луценко зробили операцію з видалення поліпа у кишечнику в Київській універсальній медичній клініці "Оберіг". Після операції екс-міністр був повернутий до Менської виправної колонії, де перебуває під постійним наглядом медперсоналу.

Як стверджує адвокат екс-глави МВС Олексій Баганець, нині у його підзахисного встановлені ще ряд захворювань: цироз печінки, гепатит, портальна гіпертензія та інші, які потрапляють під перелік діагнозів, за наявності яких людина не може відбувати покарання в умовах позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Луценко всьоме відмовився від медобстеження - тюремники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути