понеділок, 23 травня 2011 11:36

Луценко вийде з в'язниці після революції - "нунсівець"

Луценко вийде з в'язниці після революції - "нунсівець"

Печерський суд відмовить народним депутатам у клопотанні про звільнення екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка з-під варти під заставу.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "нунсівець" Роман Зварич.

Депутат також не розуміє, чому суд у справі Луценка планували проводити у закритому режимі.

"Це можна робити лише тоді, коли серед матеріалів справи є якась державна або інша охоронювана законом таємниця. В такому разі відповідно до КПК суддя має право саме цю частину досліджувати у закритому засіданні

Депутат переконаний, що справа Луценка має розглядатися судом присяжних у відкритому режимі.

"Є ще і конституційна норма, яка ще не скасована стосовно суду присяжних", - зауважив Зварич.

На запитання про те, за яких умов Луценко може вийти на волю, Роман Зварич відповів так: "Революція якась має відбутися, в чому я дуже сильно сумніваюся, яка змінить режим за два чи три дні. Це єдине, що я думаю матиме прямим наслідком звільнення Луценка. Іншої можливості я не бачу", - підкреслив депутат.

"Запобіжний захід був очевидно обраний неадекватний, якщо порівнювати з іншими суспільнонебезпечними діями, які були скоєні в різних областях України...Про що ще тут говорити? Зрозуміло, що тут є політична директива стосовно знищення Луценка", - підкреслив депутат.

Головною метою таких дій на думку депутата є недопущення екс-міністра до участі в парламентських виборах 2012 року.

"Суд відбудеться дуже швидко, обвинувальний вирок оголосять. І це на певний час не дасть йому(Луценку-ред.) брати участь у парламентській кампанії. Крім того, я думаю, відпрацювавши таку схему на Луценка влада застосує її і стосовно Юлії Володимирівни", - зауважив Зварич.

Нагадаємо, що сьогодні відбувається попереднє засідання у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Попередньо передбачалося, що справа буде розглядатися у закритому режимі, однак зранку 23 травня було ухвалено рішення про допуск журналістів та депутатів на засідання.

Зараз ви читаєте новину «Луценко вийде з в'язниці після революції - "нунсівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути