Ексклюзиви
понеділок, 12 грудня 2011 10:59

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко вимагає від Януковича звільнити Кузьміна через тиск на суд

Луценко вимагає від Януковича звільнити Кузьміна через тиск на суд

Екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко просить президента країни і генерального прокурора розглянути питання відставки першого заступника генерального прокурора України Рената Кузьміна за порушення ним презумпції невинуватості особи та "прихованим тиском на суд".

Нагадаємо, що нещодавно Кузьмін заявив, що "Луценко скоїв злочини і повинен за них відповідати".

На засіданні Печерського районного суду в понеділок Луценко прокоментував слова Кузьміна: "Прошу мою заяву розглядати як публічне звернення до президента Віктора Януковича з метою розглянути питання відставки Рената Кузьміна. Крім того, звертаюся до генпрокурора Пшонки ініціювати відставку Кузьміна за грубе втручання в діяльність суду і порушення презумпції невинності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд над Луценком перенесли через хворобу водія

Сам Луценко в понеділок підкреслив, що на сьогоднішній день жоден український суд не підтвердив його провини. "Головний "швець", який сфабрикував справу Луценка, Тимошенко, Іващенка, Корнійчука, робить неприпустимі заяви", - підкреслив екс-голова МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свідок у справі Луценка розповів, як водій екс-міністра отримав квартиру

Коментуючи неявку до суду в понеділок колишнього начальника господарського департаменту МВС Василя Шелудько, допит якого було розпочато на минулому судовому засіданні, Луценко сказав, що органи прокуратури шукають різні методи, щоб свідки не були в суд і не давали покази, оскільки "справа Луценка" розвалюється .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко хоче порушення справи проти Януковича за святкування Дня прокуратури

Як зазначив Луценко, за наявною у нього інформацією десятки свідків написали заяви під тиском Служби внутрішньої безпеки МВС про відмову давати свідчення у судовому засіданні, а лише обмежитися оголошенням їхніх показів, які вони дали на попередньому слідстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценка виправдовують 46 свідків

Наразі суд, заслухавши думки сторін про неможливість за відсутністю свідка, допит якого почався, продовжувати судове засідання, віддалився до нарадчої кімнату.

Зараз ви читаєте новину «Луценко вимагає від Януковича звільнити Кузьміна через тиск на суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути