вівторок, 17 лютого 2009 10:34

Луценко таки дозволить українцям купувати пістолети

Луценко таки дозволить українцям купувати пістолети

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що заборона використання травматичної зброї не веде до зниження злочинності.

"А що призводить найчастіше до злочинів з використанням вогнепальної зброї? Насамперед, алкоголізм. Але ми ж не забороняємо горілку. Отже і заборона на зброю, ті ж травматичні пістолети, не веде до зниження злочинності", - сказав він в інтерв"ю газеті "Сегодня".

"Я відповідаю: сьогодні на руках у населення легально знаходиться більше 800 тисяч "стволів". Це різна зброя - мисливська, бойова, травматична, газова... І щороку ми видаємо ще більше 50000 дозволів на зброю. Це призводить до істотного збільшення злочинності? Об"єктивно - ні", - заявив Луценко.

Кажучи про ситуацію з впровадженням травматичної зброї, він відзначив: "Пістолети пройшли експертизу - їх постріли не несуть смертельного результату. Проект постанови, підготовлений МВС, пройшов Мінюст і незабаром буде розглянутий на Кабміні".

Травматичними пістолетами не можна вбити

Крім того, він проінформував, що право купувати травматичну зброю отримають ті співгромадяни, які пройдуть медичний огляд, не мають судимості і проблем із законом, а також закінчать спеціальні курси з володіння зброєю при місцевих підрозділах МВС.

Ткож МВС має намір запропонувати на розгляд парламенту питання про збільшення адміністративних штрафів за самогоноваріння, проституцію та хуліганство, каже Луценко.

"Сьогодні штраф за самогоноваріння - 150 гривень, що просто несерйозно. Потрібно збільшувати, можливо, і в 10 разів. А як інакше боротися з алкоголізмом і побутовим пияцтвом? На селі процвітає самогоноваріння, у великих об"ємах. І це призводить до значної кількості тяжких злочинів на грунті пияцтва, зокрема вбивств", - пояснив Луценко.

Крім того, він висловився і за посилювання санкцій за проституцію. За його словами, Україна "на очах стає раєм для секс-туризму". "Особливо огидно, що процвітає педофілія і дитяча порнографія. Потрібно терміново посилювати боротьбу з цим. Але закон передбачає за це від 51 до 255 гривень штрафу - сміхотворна сума", - констатував глава МВС.

Також, на думку Луценко, слід підняти штрафи за хуліганство і дрібну крадіжку.

За матеріалами: Сегодня, Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Луценко таки дозволить українцям купувати пістолети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути