пʼятниця, 15 лютого 2019 12:30

Луценко розпорядився перевірити статки Тимошенко

Луценко розпорядився перевірити статки Тимошенко
За інформацією "ЦПК", у 2018 році піарнику Тимошенко виплатили $390 тис. За декларацією, політик не має таких статків. Фото: УНІАН

Спеціалізована антикорупційна прокуратура перевірить інформацію про незаконне збагачення кандидата в президенти Юлії Тимошенко.

Відповідне доручення дав генеральний прокурор Юрій Луценко, передає "Радіо Свобода".

Підставою для перевірки стала заява громадської організації "Центр протидії корупції". У ній вимагають від ГПУ розслідувати можливе незаконне збагачення Тимошенко на основі даних про витрати на її лобістів у США. Про американських лобістів Тимошенко журналісти програми "Схеми" розповіли в розслідуванні "Лобісти в подарунок".

Сама Тимошенко стверджує, що не замовляла та не оплачувала послуг фірми Avenue Strategies, яка, згідно з документами Міністерства юстиції США, мала займатися лобістською діяльністю на користь Тимошенко на території Америки.

Також політик відхрещується від фірми Two Paths LLC (Делавер, США), яка підписала контракт на надання цих послуг в інтересах Тимошенко і зобов'язалася за них сплачувати $65 тис. щомісяця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хоч голосуй за Ю, хоч голосуй за П, у списках ми усі однакові" - на хіт "Плакала" випустили політичну пародію

Вибори президента відбудуться 31 березня. Якщо жоден кандидат не набере понад 50% голосів, то другий тур має пройти 21 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Луценко розпорядився перевірити статки Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути