вівторок, 27 грудня 2016 10:49

Луценкові поскаржились на обшуки в ЦВК

Луценкові поскаржились на обшуки в ЦВК
УНІАН

Генпрокуророві Юрію Луценку написали заяву щодо обшуків у Центральній виборчій комісії.

Член ЦВК Олександр Шелестов написав заяву про кримінальне правопорушення за фактом незаконного обшуку в його службовому кабінеті детективами, повідомляє прес-служба комісії.

За його словами, детективи прийшли до кабінету №401 у ніч на 14 грудня. У дозволі на обшук це приміщення за адресою пл. Лесі України, 1, називають кабінетом голови ЦВК.

Також він заявив, що дії посадових осіб НАБУ можна трактувати як кримінальні правопорушення за ч. 2 ст. 162 і ч. 1 ст. 365 Кримінального кодексу.

Чиновник додав, що у цьому кабінеті зберігали документи, які містять конфіденційну інформацію про нього та членів його сім'ї, збір, зберігання, використання і поширення якої без згоди особи можливі тільки у випадках, визначених законом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Охендовському обрали запобіжний захід

"Член ЦВК Олександр Шелестов звернувся до генерального прокурора Юрія Луценка з проханням внести на підставі його заяви відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за вказаними в ній фактами невідкладно розпочати досудове слідство", - йдеться в повідомленні.

Голову ЦВК 43-річного Михайла Охендовського підозрюють у незаконному отриманні коштів. Йдеться про $160 тис. хабара. Інформація про це внесена у чорну бухгалтерію Партії регіонів.

"Амбарну книгу" у травні передав до НАБУ колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак. У ній фігурують дані про незаконні виплати Партією регіонів готівки низці колишніх і нинішніх високопоставлених чиновників. Усього чорна бухгалтерія "регіоналів" становить близько $2 млрд.

Колишній керівник передвиборчого штабу кандидата у президенти США Дональда Трампа Пол Манафорт назвав "амбарну книгу" фальшивкою.

Зараз ви читаєте новину «Луценкові поскаржились на обшуки в ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути