середа, 10 жовтня 2018 12:42

Луценко повідомив про нову підозру "няші" Поклонській

Луценко повідомив про нову підозру "няші" Поклонській
Наталія Поклонська особисто брала участь у засіданні суду, який у травні 2014 року арештував українського режисера Олега Сенцова. Фото з відкритих джерел

Прокуратура Криму оголосила про підозру у воєнних злочинах колишньому прокурору анексованого Росією півострова Наталії Поклонській.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко на презентації стратегії розвитку прокуратури АР Крим.

"Ця підозра оголошена за 3 важливими епізодами. За особисту участь у забороні діяльності Меджлісу кримськотатарського народу, яку вона представляла в суді та називала екстремістською організацією. За затвердження, відповідно до КПК Російської Федерації, висновку у кримінальній справі щодо заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза та ще 5 кримських татар нібито за організацію масових заворушень, а насправді за конституційне право на мирні протести", - повідомив Луценко.

Він нагадав, що проти Поклонської вже є справа за статтею "Державна зрада" та анонсував ще одну підозру.

"Ще один епізод щодо участі Поклонської у переслідуванні українського героя Олега Сенцова зараз доопрацьовується та найближчим часом буде пред'явлений", - сказав Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мочити в сортирах" - Поклонська погрожує українським добровольцям

Наталя Поклонська з 2000-х працювала на різних прокурорських посадах у Криму. Після його анексії Росією призначена прокурором півострова. 2016-го була звільнена з цієї посади у зв'язку з обранням депутатом російської Держдуми – за підсумками незаконно проведених в анексованому Криму виборів.

Зараз ви читаєте новину «Луценко повідомив про нову підозру "няші" Поклонській». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути