пʼятниця, 08 лютого 2013 10:51

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко потребує лікування за межами колонії - Баганець

Луценко потребує лікування за межами колонії - Баганець
Захисник Луценка нагадав, що в екс-міністра МНС цироз печінки, гепатит, портальна гіпертензія тощо. Фото: gazetavv.com

Адвокат екс-глави МВС Юрія Луценка Олексій Баганець підкреслює, що стан здоров'я його підзахисного вказує на необхідність його лікування за межами колонії, в якій він відбуває покарання.

"У нього такий стан здоров'я, що його потрібно відвозити за межі Державної пенітенціарної служби та адекватно лікувати, у зв'язку з тими хворобами, що у нього є. А не приховувати ті діагнози, які вже раніше були встановлені досить відомими фахівцями в Україні", - сказав він журналістам у п'ятницю в Чернігові після закінчення засідання Апеляційного суду Чернігівської області.

Баганець зазначив, що навіть представники медичної частини Управління Госпенітенціарной служби Чернігівської області, яка допитувалася в ході засідання у Менському суді, підтвердили, що діагнози Луценка, встановлені під час його перебування в Лук'янівському СІЗО, "не були спростовані".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко має не достатню кількість хвороб, аби вийти на волю за станом здоров'я - правозахисник

"А у нього були встановлені - цироз печінки, гепатит, портальна гіпертензія та інші, які потрапляють під перелік діагнозів, за наявності яких людина не може відбувати покарання в умовах позбавлення волі", - додав він.

Захисник підкреслив, що ГПтС при такій ситуації зобов'язана була подати подання в суді про звільнення Луценка від відбування покарання за станом здоров'я.

"Вони відмовилися на моє звернення це зробити. Тож ми звернулися до суду, щоб він прийняв рішення відповідно до вимог нового КПК", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Луценко потребує лікування за межами колонії - Баганець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути