субота, 20 грудня 2008 14:40

Луценко поділився своїми планами на 2009 рік

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко у 2009 році сподівається закріпити ті позитивні тенденції у роботі міліції, яких було досягнуто впродовж цього року.

Про це він заявив тижневику "Коментарі", відповідаючи на запитання: "Які у Вас плани на наступний рік?".

Луценко зауважив, що у житті дотримується принципу "бути послідовним і доводити розпочате до кінця. Цим керуюся у своїй діяльності й на посаді міністра. Тож у 2009 році планую (для початку) залишитися міністром внутрішніх справ".

Він зазначив: "Я маю достатній досвід, аби не нехтувати здобутим. Тож у 2009 році сподіваюся закріпити ті позитивні тенденції в роботі міліції, яких було досягнуто впродовж 2008 року".

На початку цього року, сказав Луценко, "ми визначили п"ять пріоритетів у діяльності Міністерства внутрішніх справ, які в умовах "польових випробувань" підтвердили свою правильність. Наступного року будемо більш цілеспрямовано працювати на результат, тобто домагатися якісних змін як в роботі міліції, так і в криміногенній ситуації в цілому".

"Наприклад, у питанні наведення ладу на автошляхах прогрес помітно, як кажуть, неозброєним оком. Якщо бути послідовними і принциповими, жити за новими правилами (в прямому і переносному розумінні) можна навчити за рік-два й водіїв, й інспекторів ДАІ.

Ми "наступили на хвіст" корупції. Нині вона шалено опирається, намагаючись "вжалити" міліцію всіма доступними засобами. Переживемо! Й будемо далі чавити цю Гідру", - зазначив міністр.

Також, за його словами, "вдалося налагодити більш прозорі правила в міграційній сфері. Практично "з нуля" створили інфраструктуру утримання нелегалів. Порозумілися з цих питань з європейськими партнерами. Сподіваюся – таки вдасться створити державну міграційну службу.

Ми розгорнули наступ на наркотрафік. Вчимося бити не по "хвостах", а по організаторах цього злочинного ремесла. Хочу домогтися, аби боротьба з наркоторгівлею стала пріоритетом для кожного міліцейського підрозділу, а не лише "БНОНівців".

І нарешті, додав Луценко, "всіма засобами будемо протидіяти вуличній злочинності. Душею відчуваю зростання тривожності в суспільстві у зв"язку з можливим кримінальними наслідками економічної кризи. Допомогти людям почуватися безпечніше й дома, й на вулиці – гідний пріоритет для міліції".

"А щодо політичних очікувань – не переймаюся: в моєму віці все тільки починається", - відзначив Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Луценко поділився своїми планами на 2009 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути