Ексклюзиви
пʼятниця, 02 листопада 2018 16:38

Луценко побачив нульову роботу правоохоронців

Луценко побачив нульову роботу правоохоронців
Нуль замовників у секторі нападу на активістів, каже генпрокурор Юрій Луценко. Фото: УНІАН

У понад півсотні справ про напад на громадських активістів правоохоронці не встановили жодного замовника. Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

"Із цих нападів ми розкрили, разом із колегами з інших правоохоронних органів, лише третину – за виконавцями. І поки що не бачу жодного замовника. Як би ми не пояснювали складність пошуку замовника, це негатив", – заявив генпрокурор, пише Ліга.net

"Нуль замовників у секторі нападу на активістів", – додав Луценко.

Причиною нападів на активістів є те, що у своїй більшості вони є елементом протистояння різних фінансових угруповань, іноді з ознаками криміналу, зауважив керівник ГПУ.

"Це також правда. Тому, що є активісти, назвемо м'яко, прагматики, а є активісти-ідеалісти, які без грошей і будь-яких зв'язків роблять важливу суспільну роботу", – сказав він.

Як приклад Луценко навів ситуацію з незаконним будівництвом.

"Більшість громадських активістів виступають проти тих чи інших забудов. Деякі – ідеалісти – за збереження зелених насаджень, інші – в основному на стороні одного з забудовників або воюючого конкурента", – заявив він

"Проаналізуйте законність видачі всіх дозволів на будівництво за останній рік. І якщо ви поставите там "законне рішення" – ви побачите, що так званих активістів стане на порядок менше. Хоча вони не зникнуть доти, доки там крутяться шалені невраховані кошти", – додав генпрокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шукають замовника: повідомили про перебіг справи Гандзюк

За півтора року в Україні 55 разів нападали на активістів. У вересні з цього приводу проходив мітинг під Адміністрацією президента.

Зараз ви читаєте новину «Луценко побачив нульову роботу правоохоронців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути