четвер, 08 лютого 2018 13:30

Луценко несподівано розкритикував Порошенка

Луценко несподівано розкритикував Порошенка
Роздача паспортів за день перед призначенням на державні посади є неправильною, вважає генпрокурор Юрій Луценко. Фото: ukranews.com

Роздача паспортів за день перед призначенням на державні посади є неправильною.

Так в інтерв'ю ТСН генпрокурор Юрій Луценко висловився про надання Міхеілу Саакашвілі українського громадянства президентом Петром Порошенком у 2015-у.

На запитання про екс-президента Грузії: "Чи загрожує йому депортація?" керівник ГПУ відповів: "У цій ситуації я не хочу давати короткі відповіді, бо вони будуть неповними. Що відбувається з його статусом? Я вважаю, неправильним ні роздачу паспортів за день перед призначенням на державні посади, ні їх забирання перед процедурою через місяць після розлучення".

"На цей момент він все ще у судових процесах про політичний притулок. Якщо суд визнає, що він не має права на політичний притулок в Україні, виникне кілька можливостей для нього. Перша – добровільне повернення в будь-яку з обраних ним країн, наприклад, в Нідерланди, де проживає його сім'я. Наскільки мені відомо у Нідерландах підтвердили готовність прийняти його по процедурі возз'єднання сімей (Family Union). Ця дорога відкрита. Друга можливість – добровільна або примусова депортація в одну з обраних ним країн, або в країну, з якої він нелегально перетнув український кордон – тобто Польща. А також екстрадиція на вимогу генеральної прокуратури Грузії... Для мене було б найважчим останнє рішення. Бо екстрадиція Саакашвілі в Грузію стовідсотково означає його ув'язнення", - розповів Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі змусив Луценка ніч не спати

26 липня 2017-го президент Петро Порошенко призупинив Міхеілу Саакашвілі українське громадянство. Паспорт отримував за прискореною процедурою позаторік у травні. Тоді Порошенко призначив Саакашвілі головою Одеської обласної державної адміністрації. Попрацював там півтора року.

Зараз ви читаєте новину «Луценко несподівано розкритикував Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути