середа, 17 липня 2013 11:30

Луценко назвав пункти "перезагрузки" країни

Луценко назвав пункти "перезагрузки" країни
Фото: hvylya.org

Колишній міністр внутрішній справ Юрій Луценко розповів, які пункти мають бути втілені, аби перезаснувати державу.

Про це він розповів в інтерв'ю "Газеті по-українськи".

Говорячи про те, навколо чого можна об'єднати людей, він наголосив: "Головний урок майдану показав, що об'єднання навколо зовні симпатичного вождя не означає, що в того є план і команда. Треба цей урок вивчити - для цього суспільству треба визначитися зі своїм інтересом. Він не в зміні таблички в Адміністрації президента, а в зміні системи влади".

Окрім того, політик зауважив: "Вимагати сформулювати цю програму і після цього казати: шановні кандидати від опозиції - ось наш інтерес. Якщо візьметеся за нього - отримаєте наші голоси. Якщо ні - це не наша гра. На цей момент люди це демонструють невиходом на акції протесту "Вставай, Україно!". Не вірять, що зміна президента призведе до зміни якості країни. Хочемо допомогти опозиції, розробивши програму такої альтернативи".

Також політик наголосив на пунктах, які мають бути втілені, аби перезаснувати державу: "Перше - маємо домовитися про модерну українську ідентичність, комфортне співжиття української політичної нації. Мені подобається Андрухович, а комусь - Курков. Поки не домовляємося, перемагає Бузина".

Водночас, за його словами "ми маємо зупинити україно-українську війну". "Російськомовний українець теж може бути патріотом. Зараз маємо статистику, що 80 відсотків проти Януковича. Йому треба подякувати, що пояснив східнякам, що у всіх бідах винні не бандерівці, дефект в системі, яка породжує олігархів. Осердям правлячої мафії є 20 відсотків населення - це "совки", які ненавидять країну, для яких це історичне непорозуміння., - висловив переконання Луценко. - Також гопники, які бачать смислом існування грабунок країни. Їх треба ізолювати - політично, щоб їхні голоси не були принциповими. Але є 80 відсотків, між якими постійно вбивають клин то мовою, то історією, то релігією. Для цього необхідно домовитися тим 80 відсоткам, між якими постійно вбивають клин то мовою, то історією, то релігією".

Повністю інтерв'ю із Юрієм Луценком читайте в наступному номері "Газети по-українськи".

Зараз ви читаєте новину «Луценко назвав пункти "перезагрузки" країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути