неділя, 24 червня 2018 15:02

Луценко наробив достатньо для відставки - Горбатюк

Луценко наробив достатньо для відставки - Горбатюк
Юрій Луценко очолив Генеральну прокуратуру 12 травня 2016-го. Фото: iPress.ua

Із першого дня призначення генеральним прокурором Юрій Луценко намагається втручатися у процес розслідування справ, підслідних Департаменту спеціальних розслідувань.

Про це заявив керівник Департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк в інтерв'ю "Громадському".

"Де є якийсь інтерес незрозумілий, який потрібно ще розслідувати, виносяться постанови з внесенням неправдивих даних про те, що розслідування здійснюється неефективно без вивчення справ, справи забираються. Слідчі, прокурори і я оскаржуємо ці дії, тобто ми протидіємо. І в останній час таких справ стає все більше.

Якщо скласти скарги, які ми писали через втручання у діяльність, я можу сказати, що генеральний прокурор Юрій Луценко не має нічого спільного із законом. Він його не просто не знає, він його не хоче знати. Він не намагається його дотримуватися, його діяльність здійснюється в ручному режимі. Цих я хочу - притягую, цих хочу - не притягую. Є чи немає доказів — для нього другорядна справа. Він зробив стільки незаконних дій з ознаками злочинів, що це є однозначною підставою для його відставки", - сказав Горбатюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГПУ гальмує процес зняття недоторканності з Вілкула

До Конституційного суду надійшло прохання переглянути конституційність закону, який дає можливість людині без юридичної освіти очолювати Генеральну прокуратуру. Цим законом Верховна Рада дозволила Юрію Луценку стати генеральним прокурором.

Зараз ви читаєте новину «Луценко наробив достатньо для відставки - Горбатюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути