понеділок, 08 квітня 2013 20:11

Луценко може стати певним "моральним авторитетом" опозиції - експерт

Луценко може стати певним "моральним авторитетом" опозиції - експерт
Олексій Гарань. Фото: gazetavv.com

Юрій Луценко після виходу на волю може стати певним "моральним авторитетом" опозиції.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав професор кафедри політології НаУКМА Олексій Гарань, говорячи про помилування екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

"Луценко зараз буде активний в опозиції, він там потрібен. У своїх листах, які писав із в'язниці, він давав дуже прагматичні оцінки ситуації — критичні і до опозиції і до самого себе, самокритичні. Це дуже важливо. Я думаю, що він переосмислював багато власних дій і багато дій опозиції", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорновіл: Влада розраховує, що Луценко почне розбиратися з Яценюком і Тягнибоком

Він додав: "Думаю, він зараз буде своєрідним "моральним авторитетом" і його слово буде багато чого важити. Воно буде важливим і для тих, хто не сприймає нинішній режим, і для самої опозиції".

Позитивно Луценко може вплинути, на думку Гараня, і на перебіг акцій протесту опозиції. Однак цього буде замало — опозиція має провести комплексну роботу у цьому напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слово Луценка матиме більше ваги, ніж слово Яценюка, Тягнибока чи Кличка - експерт

"Один Луценко проблеми, безумовно, не вирішить. Але він був одним зі польових командирів Майдану. Він також хороший оратор і показав, що може бути організатором. Тобто, потенційно це (вихід Луценка на волю — ред.) опозицію посилює", - зауважив експерт.

Він уточнив: "Взагалі, те що Луценко вийшов — це важлива моральна перемога і для нього самого, і для опозиції в цілому. Він не просив для себе помилування і ми розуміємо, що його було засуджено ні за що. Це важливо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Одного звільнення Луценка для Євросоюзу буде недостатньо" - експерт

"Інша річ, що просто поява Луценка, звичайно, не виведе людей на вулицю. Але яку роль він буде грати, як він підключиться до організації акцій, які опозиція зробить в цілому висновки з двох останніх акцій — буде видно. Тому що, очевидно, що людей виходило не достатньо. Тобто, це не проблема самого Луценка. Має бути буде комплекс заходів, тобто опозиції потрібна комплексна робота", - підкреслив Гарань.

Зараз ви читаєте новину «Луценко може стати певним "моральним авторитетом" опозиції - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути