понеділок, 14 лютого 2011 09:25

Луценко: Мене ув'язнили, щоб задушити дух Майдану

Луценко: Мене ув'язнили, щоб задушити дух Майдану

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що нинішні представники влади посадили його за ґрати, щоб покарати за пережитий ними раніше страх.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Я в ув'язненні не через якісь питання, пов'язані з кар'єрою водія (Леоніда Приступлюка). Всі попередні водії всіх попередніх міністрів внутрішніх справ працювали там же (у департаменті розвідувально-пошукової діяльності МВС) і мали ті ж звання (старший оперуповноважений)", - сказав Луценко.

"Я в ув'язненні, бо стоїть завдання – покарати мене за раніше пережитий нинішньою бандократією страх. Так, підконтрольна їм Генпрокуратура врятувала їх від покарання, але екс-міністра потрібно покарати, щоб іншим неповадно було", - заявив він.

"Друге завдання - залякати суспільство, задушити дух Майдану", - упевнений екс-голова МВС.

Луценко підкреслив, що його затримали за одним обвинуваченням, а в СІЗО він потрапив за іншим: "Мене затримали по епізоду з оперативно-розшуковою діяльністю в справі отруєння Віктора Ющенка, а заарештували - по епізоду з моїм водієм".

"Причому формулювання Печерського районного суду було гранично відверте. Суд визнав за можливе мене заарештувати за: 1) заперечення провини; 2) відмову давати свідчення; 3) давання інтерв'ю та коментарів ЗМІ. Враховуючи, що перші дві підстави - це гарантовані мені Конституцією права, я роблю висновок, що причина мого перебування у в'язниці - винятково політична", - сказав він.

"Відповідну скаргу на таке рішення суду я вже відправив до Європейського суду з прав людини", - зазначив Луценко.

Нагадаємо, що Луценка затримали у дворі його будинку 26 грудня минулого року. У свою чергу, уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова фактично визнала, що його затримання було незаконним. Між тим пізніше суд ухвалив рішення про взяття екс-чиновника під варту.

В той же час адвокат Луценка оскаржив арешт свого підзахисного у Європейському суді з прав людини.

Зараз ви читаєте новину «Луценко: Мене ув'язнили, щоб задушити дух Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути