Ексклюзиви
середа, 20 липня 2011 17:41

Луценко готує нову скаргу до Євросуду

Луценко готує нову скаргу до Євросуду

Європейський суд з прав людини завершив усі процесуальні дії за скаргою Юрія Луценка стосовно незаконності порушення кримінальної справи, арешту і порушення його права на захист.

Про це повідомив адвокат Луценка Ігор Фомін у середу на прес-конференції в Києві.

"Була наша вимога, було звернення до уряду України. Уряд України відповів Європейському суду, і ми дали свої коментарі на відповідь уряду України. Якихось процесуальних дій за скаргою вже не буде", - додав захисник.

Фомін прогнозує, що Євросуд ухвалить остаточне рішення по скарзі Луценка протягом двох місяців.

"Я не думаю, що рішення ухвалюватиметься протягом півроку... Сподіваюся, що протягом, максимум, двох місяців ми одержимо рішення Європейського суду за нашою першою вимогою", - сказав він.

Адвокат Луценка також зазначив, що рішення Європейського суду матиме обов'язковий характер для Печерського районного суду Києва.

"Ми порушували питання про незаконність затримання і арешту, а також про порушення права на захист. Верховний суд свого часу роз'яснив, що порушення права на захист є безперечною підставою для направлення справи на додаткове розслідування", - нагадав Фомін.

За його словами, захист Луценка готує ще одну скаргу до Європейського суду з прав людини.

"Ми підготували нове звернення, яке стосується порушення права на справедливий суд. І якщо буде ухвалено рішення Європейського суду і наші вимоги будуть задоволені, природно, відповідно до закону, жодний звинувачувальний вирок не зможе залишитися у законній силі", - сказав він.

Раніше уповноважений Кабміну у суді Валерія Лутковська повідомила, що рішення Євросуду за скаргами Луценка та Тимошенко слід чекати не раніше ніж за кілька років.

Зараз ви читаєте новину «Луценко готує нову скаргу до Євросуду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути