пʼятниця, 02 листопада 2018 12:24

Луценко "дуже обережно" прокоментував долю справи Януковича

Луценко "дуже обережно" прокоментував долю справи Януковича
Янукович із 2014 року живе в Росії, має громадянство країни-агресора. Фото з відкритих джерел

Державне обвинувачення надало суду обґрунтовані докази та чекає вироку у справі про державну зраду президента-втікача Віктора Януковича.

На цьому наголосив генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі львівського телеканалу "Перший західний", відповідаючи на питання журналіста, як далі розвиватиметься справа.

"Буду дуже обережним із відповіддю. Бо захист Януковича використовує будь-яку зачіпку для затягування процесу... Ми впевнені, що наше обвинувачення ґрунтовне, доказове, про що свідчить і перебіг судового слідства, і судові дебати. Кожен підсудний, у тому числі й Янукович, має право на останнє слово. Найкраще, щоб він його промовляв безпосередньо в Києві. Знаючи боягузтво Януковича, не вірю, що це буде. Тому суд дозволив йому скористатися можливістю сучасних технологій і вимовити це слово [з допомогою відеозв'язку]. Далі буде рішення суду...

Ми всі з нетерпінням чекаємо вироку. Це вирок не тільки проти Януковича. Це вирок також і путінському режиму, який використав Януковича. Цей суд також є уроком для всіх нинішніх і наступних очільників держави", - сказав Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвоката запитали, де Янукович бере гроші

30 жовтня Оболонський райсуд Києва оголосив про завершення стадії судових дебатів у справі про державну зраду президента-втікача Віктора Януковича. Наступне засідання суд призначив на 19 листопада - цього дня Янукович зможе виступити з останнім словом.

Цю справу розглядають у суді з березня 2017-го. Обвинувачення опирається на лист четвертого президента до російського лідера Володимира Путіна з проханням ввести війська на територію України. Прокурори просять для "легітимного" найвище покарання - 15 років в'язниці.

Янукович, перебуваючи на посаді президента, утік з України 23 лютого 2014-го. Відтоді живе в Росії.

Зараз ви читаєте новину «Луценко "дуже обережно" прокоментував долю справи Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути