Ексклюзиви
понеділок, 27 грудня 2010 10:16

Луценка вже чекали в іншій країні для надання притулку - Москаль

Луценка вже чекали в іншій країні для надання притулку - Москаль

За словами депутата Геннадія Москаля, нинішнє затримання Юрія Луценка пов'язане зі стеженням за водієм Володимира Сацюка.

"За законом про оперативно-розшукову діяльність дозвіл на спостереження, що триває більше 18 місяців, може дати тільки міністр, але для цього повинні бути вагомі підстави. А що міг знати водій Сацюка? Ймовірно, Луценко підписував такі розпорядження, які зараз визнали незаконними, і за це зараз поплатиться", - розповів він Газеті по-київськи.

"Я постійно говорив йому: "Навіщо було посилати людей з МВС в цю групу з отруєння Ющенка? Ну взялася Генпрокуратура і СБУ це розслідувати, і нехай розслідують!" Не послухав! Повідправляли туди людей, вони наламали дров, а потім ще генерали за це отримали. Не знаю, може, особисто водій Сацюка поскаржився на давнє стеження, але справу отруєння зараз активно піднімають і притискують всіх, хто ним займався", - сказав Москаль.

Він також зазначив, що після зміни влади Юрій Луценко бачив, що кільце навколо нього стискається, але нічого не робив.

"Чого було сидіти в Україні? Вже було все домовлено, яка країна дає йому статус політичного біженця. До виборів у парламент пересидів би, по телемостах виступав би і повернувся. Не послухав. Прокуратура дала таку поблажку - не взяли під варту, дали знак - ти, мовляв, або рви кігті, або тебе упакуємо, ні - залишився", - обурився нардеп.

Москаль вважає, що двома кримінальними справами проти Луценка прокуратура не обмежиться.

"Тепер його будуть тримати під арештом - дадуть в камері справу по водію, мовляв, сиди, читай. Ще один приклад дурості - Богдан Данилишин. Ну, сховали тебе в Німеччині, чого ти поперся до Чехії? З Німеччини ніколи б не видали. Третій приклад - екс-міністр природи Георгій Філіпчук, теж саме йому говорили - їдь. Ні. Хотів тут 60-річчя відзначити, ось і отримав", - додав політик.

Нагадаємо, вже сьогодні екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка повезуть у Печерський суд Києва для обрання запобіжного заходу.

Зараз ви читаєте новину «Луценка вже чекали в іншій країні для надання притулку - Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути