вівторок, 27 травня 2008 10:53

Луценка сьогодні-завтра можуть відправити у відставку

Луценка сьогодні-завтра можуть відправити у відставку
Наступного тижня у вівторок в Раді заслухають звіт парламентської комісії, яка розслідує справу міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це пише "Сегодня", посилаючись на свої джерела в комісії.

За їх словами, встановлено, що глава МВС близько 20 разів у 2005 році літав разом зі своєю сім"єю за маршрутами Київ-Одеса, Київ-Сімферополь, Київ-Севастополь, Київ-Бельбек. І польоти нібито не були пов"язані зі службовою необхідністю: "Повірте, Луценко - це Рудьковський в кубі". За словами джерела, навряд чи парламент ініціюватиме відставку Луценка, просто передасть матеріали справи в ГПУ.

Соратники міністра внутрішніх справ вважають, що всі звинувачення Луценка в нецільовому використанні службового авіатранспорту безпідставні. "Це їх буйні фантазії і більше нічого", - сказав "нунсівець" Геннадій Москаль. Сам Луценко заявив, що "репресії" на замовлення Секретаріату Президента нібито на нього обрушилися після відмови "прийняти політику руйнування демократичної коаліції".

Інформоване джерело в ГПУ роз"яснило, навіщо Луценка викликали в Генпрокуратуру. Міністра ознайомили з ухвалами про порушення двох кримінальних справ відносно особисто його. Йому вчора в ГПУ вручили повістку на сьогодні, для пред"явлення звинувачень по цих справах. А це вже веде до практично автоматичного звільнення з посади, щоб особа, яка займає те чи інше крісло, не могла заважати проведенню об"єктивного слідства, зазначає видання. Тому не виключено, що Луценка уже у вівторок чи в середу відсторонять – або до припинення справи, або до судового рішення по ньому, якщо таке відбудеться, пише "Сегодня".

Зараз ви читаєте новину «Луценка сьогодні-завтра можуть відправити у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути