Ексклюзиви
середа, 06 грудня 2017 11:04

Луценка порівняли із Захарченком

Луценка порівняли із Захарченком
Генпрокурора Юрія Луценка порівняли із міністром-втікачем Віталієм Захарченком. Фото: УНІАН

Президент Петро Порошенко має негайно звільнити генпрокурора Юрія Луценка, про це із трибуни парламенту заявила віце-спікер Оксана Сироїд.

Вона обурилася, що 5 грудня генпрокурор "погрожував" лідеру фракції "Самопоміч" Олегу Березюку.

"У своєму виступі генпрокурор порушив практично усі засади судочинства і діяльності прокуратури. Зневажив об'єктивність і неупередженість. Взагалі не знає, що таке політична нейтральність", - сказала віце-спікер та додала, що Луценко "знищує антикорупційні органи".

Сироїд звинуватила керівника ГПУ у "зловживанні службовими повноваженнями". "Що є замахом на злочин відповідно до щонайменше двох статей Кримінального кодексу", - продовжила вона.

"Хочу нагадати події чотирирічної давнини. Тоді міністр Захарченко став символом свавілля режиму Януковича. Сьогодні Юрій Луценко є символом свавілля режиму Порошенка. Тому президент має негайно відсторонити Луценка від обов'язків генерального прокурора і звернутися до парламенту із поданням про його відставку.

Також потрібно негайно відкрити кримінальне провадження і розслідувати злочин, вчинений генеральним прокурором, у стінах українського парламенту", - заявила віце-спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зустрінемося у слідчого" - генпрокурор закликав голову фракції стати на коліна

12 травня 2016-го за призначення Юрія Луценка на посаді генпрокурора проголосували 264 народні депутати. Тоді Верховна Рада змінила закон "Про прокуратуру", дозволивши призначати генеральним прокурором кандидата без юридичної освіти і досвідом роботи.

Зараз ви читаєте новину «Луценка порівняли із Захарченком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути