вівторок, 07 вересня 2021 12:38

Локдаун в Україні: у Раді хочуть надати бонуси "вакцинованому" бізнесу

Локдаун в Україні: у Раді хочуть надати бонуси "вакцинованому" бізнесу
Підприємства, де вакциновані 80% працівників, матимуть законне право працювати. Фото: pixabay.com

До Верховної Ради внесли проєкт постанови "Про особливості поширення на вакцинованих осіб обмежень, встановлених із метою протидії Covid-19".

Закон дасть змогу щепленим представникам малого та середнього бізнесу працювати під час локдауну, повідомляють на сайті партії "Голос".

"Реєструємо постанову про розумний підхід до локдауну з огляду на вакцинацію. Усе просто: підприємства із вакцинованими 80% працівників мають працювати. Заклади мають залишитися відкритими для щеплених відвідувачів і клієнтів. Ми даємо чіткий сигнал громадянам, що вакцинація не лише допомагає зберегти життя та здоров'я, а й береже економіку. Це стимул робити щеплення", - заявив голова фракції Ярослав Железняк.

Якщо в кінотеатрі більшість працівників мають Covid-щеплення, у них має бути можливість приймати вакцинованих глядачів, які надають законодавчо визнаний документ про імунізацію: паперову довідку чи сертифікат із застосунку "Дія". Аналогічні правила стосуються закладів культури, спортзалів, басейнів, закладів громадського харчування, побутового обслуговування населення, торгово-розважальних центрів і магазинів. У планах дозволити також проведення масових заходів за умови, що відвідувачі та організатори вакциновані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли про переваги для Covid-вакцинованих в умовах карантину

В Україні погіршується епідеміологічна ситуація. У зв'язку з цим запровадження локдауну стає дедалі реальнішим. Найближчим часом країна вийде із зеленої зони. Водночас конкретної цифри кількості захворювань, за якої в Україні можуть запровадити локдаун, немає. Орієнтовно він буде не раніше листопада.

Зараз ви читаєте новину «Локдаун в Україні: у Раді хочуть надати бонуси "вакцинованому" бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути