Ексклюзиви
пʼятниця, 20 січня 2023 20:42

Лобіював інтереси компанії Коломойського: колишньому топ-посадовцю дали три роки тюрми

Лобіював інтереси компанії Коломойського: колишньому топ-посадовцю дали три роки тюрми
Вищий антикорупційний суд засудив до трьох з половиною років колишнього голову Державної авіаційної служби Дениса Антонюка. Фото: censor.net

Колишнього голову Державної авіаційної служби Дениса Антонюка засудили за лобіювання інтересів авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".

20 січня Вищий антикорупційний суд засудив експосадовця до трьох з половиною років увʼязнення. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Антонюка визнали винним у тому, що він із корисливих мотивів надав незаконні переваги МАУ.

Одним із бенефіціарів авіакомпанії є олігарх Ігор Коломойський.

Суд визнав ексголову ДАСУ винуватим у тому, що він із корисливих мотивів в інтересах МАУ "умисно вчинив низку дій, які призвели до отримання цією авіакомпанією переваг для здійснення польотів за маршрутом "Київ – Тегеран – Київ".

Також такі дії посадовця "спричинили тяжкі наслідки для іншої компанії "Українсько-середземноморські авіалінії", повідомила САП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спроба підкупу мера: з'явилися нові подробиці у справі колишнього нардепа

Крім позбавлення волі, ексчиновник три роки не матиме права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій.

На початку листопада ЗМІ повідомляли, що Коломойський та його бізнес-патнер Геннадій Боголюбов приходили на допит у Національне антикорупційне бюро.

Ігор Коломойський – четвертий у рейтингу найбагатших людей в Україні. Видання Forbes оцінює його статки в $1,8 млрд. Олігарх перебуває під санкціями США.

Торік США подали позов про конфіскацію майна, пов'язаного з Коломойським і Боголюбовим. Американське міністерство юстиції повідомило про нерухомість, яку утримували коштами від розкрадань у Приватбанку.

Зараз ви читаєте новину «Лобіював інтереси компанії Коломойського: колишньому топ-посадовцю дали три роки тюрми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути