Ексклюзиви
середа, 05 серпня 2009 13:25

Ліві не можуть побороти президентські амбіції Вітренко

Ліві не можуть побороти президентські амбіції Вітренко
Партії лівого спрямування на президентських виборах можуть бути представлені двома блоками, кандидатами від яких стануть Петро Симоненко і Наталія Вітренко.

Про це заявило газеті "Комерсант-Україна" джерело, ознайомлене з ходом переговорів зі створення так званого "Лівого блоку".

"Усе йде до того, що на президентських виборах ліві будуть представлені двома блоками – Петра Симоненка висуне в президенти блок у складі КПУ, СПУ і СЛС, а альтернативним кандидатом стане Наталія Вітренко – її підтримають ПСПУ та "Справедливість", - заявило джерело.

У вівторок, 4 серпня, лідер Соцпартії Олександр Мороз і лідер Прогресивної соціалістичної партії Наталя Вітренко на рівні прес-служб обмінялися різкими заявами на адресу одне одного, що показало сумнівність об"єднання всіх "лівих".

Близькі до переговорів представники Компартії на умовах анонімності розповіли, що подібні скандали – результат того, що комуністи на чолі з Симоненком поки змогли домовитися про підтримку своєї кандидатури на посаду президента лише з Соцпартією й "Союзом лівих сил".

Інший співрозмовник газети зазначив, що така ситуація склалася багато в чому завдяки потеплінню у взаєминах Симоненка й Мороза.

"Вони бачаться щотижня. То Мороз приїжджає до нас, то Симоненко їздить до соціалістів", - повідомило джерело в КПУ.

У керівництві СПУ вважають, що, зближаючись із комуністами, Мороз вирішує два додаткові завдання – зберігає свій імідж, який би постраждав від програшу у випадку самостійної участі у виборах, і знімає напругу у відносинах із давнім соратником Валентиною Семенюк-Самсоненко, якій він раніше обіцяв підтримку СПУ на виборах глави держави.

За інформацією газети, про результати переговорів із лідером КПУ Мороз збирається доповісти однопартійцям 12 серпня на засіданні політради партії. Тоді ж він розраховує дістати згоду членів партії на входження СПУ в "Лівий блок".

Між тим, учасники переговорів готують до підписання декларацію "Про єдність дій лівих сил", яка передбачає висування ними єдиного кандидата в президенти і спільну участь у парламентських виборах.

У проекті декларації, розміщеному на сайті Компартії, зазначено, що до підписання цього документа запрошені "Союз лівих сил" (СЛС), Соцпартія, ПСПУ, Соціал-демократична партія України (об"єднана) і партія "Справедливість".

Однак Вітренко вже заявила про готовність підтримати створення "Лівого блоку" тільки за умови, що Морозу "буде відмовлено бути в його складі". У СПУ на це відповіли, що висловлювання Вітренко "може коментувати тільки психотерапевт". А Вітренко у відповідь назвала Мороза "іудою-провокатором", "помаранчевим путчистом" і т.п.

Зараз ви читаєте новину «Ліві не можуть побороти президентські амбіції Вітренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути