Ексклюзиви
пʼятниця, 03 серпня 2012 23:28

Литвину дорікнули у небажанні чути глас української інтелігенції

Литвину дорікнули у небажанні чути глас української інтелігенції
Любомир Гузар вважає, що чинна влада в Україні не хоче чути інтелектуалів і духовенство. Фото: credo-ua.org

Чинна влада в Україні добре чує заклики представників ініціативної групи "Першого грудня", але воліла б не чути.

Про це в ефірі 5 каналу заявив екс-глава Української греко-католицької церкви (УГКЦ) Любомир Гузар, коментуючи те, що голова Верховної Ради Володимир Литвин не дослухався заяви ініціативної групи щодо небезпеки закону "Про засади мовної політики" й підписав його.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська інтелігенція йде до Литвина вимагати зняття з розгляду закону про мови

Зокрема, Гузар нагадав, що діяльність ініціативної групи "Першого грудня" полягає у тому, щоб допомогти народу і тим, хто сьогодні при владі, зрозуміти важливість питання мови та інших духовних цінностей для загального національного блага.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада ризикує, протиставляючи україномовних та російськомовних - Гузар

"Не хочемо відбирати у когось права й обмежувати в чомусь — кожному слід віддати те, що йому належить на підставі духовних цінностей. Вони людей зближують, а не використовують для якоїсь невеликої групи осіб", - відзначив кардинал.

За його словами, нинішня влада дуже добре чує українських інтелектуалів і громадських діячів, але насправді не хоче чути.

"Влада може помилятись, робити хибні кроки, але має відчути настрої. Ми не хочемо, щоб наша влада була диктатурою, наказувала нам, що ми маємо думати і як діяти. Наша влада має бути такою, що служить народу", - підсумував Гузар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин підписав "мовний" закон

Нагадаємо, ініціативна група "Першого грудня" створена в 20-ту річницю референдуму за незалежність. Об'єднання виникло у відповідь на звернення трьох традиційних українських церков (Української православної церкви, Української православної церкви Київського патріархату та Української греко-католицької церкви).

До ініціативної групи "Першого грудня" долучились відомі українські інтелектуали і громадські діячі: В'ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Семен Глузман, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Євген Сверстюк, Мирослав Попович, Ігор Юхновський та інші.

 

Зараз ви читаєте новину «Литвину дорікнули у небажанні чути глас української інтелігенції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути