пʼятниця, 09 жовтня 2009 18:43

Литвин знову лякає депутатів позбавленням зарплати

Литвин знову лякає депутатів позбавленням зарплати

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин в черговий раз пообіцяв депутатам, що ті залишаться без зарплати, якщо блокуватимуть роботу парламенту. За його словами, жоден депутат і він сам не отримають зарплату.

"За ті дні, поки робота Верховної Ради блокується, заробітна плата нараховуватися не буде нікому, зокрема і Голові Верховної Ради... Ті, хто не блокують, мають право висловлювати свої претензії, чому я і їх залишаю без зарплати. Але я їм запропонував: якщо 170 депутатів блокують, а 280 хочуть працювати, давайте встанемо всі разом і скажемо, що не потерпимо зриву роботи законодавчого органу", - прокоментував він своє рішення.

Литвин також відзначив, що під час зустрічей в регіонах люди часто питають у нього, чому депутати "ледарюють за державний рахунок". "Якби у нас не було такої ганьби в інститутах влади, люди б не питали про зарплату. Вихід один - прозора, чітка і зрозуміла виборча система", - сказав він.

За словами Литвина, він підтримує ідею повернути мажоритарну систему. "Хоча розумію, що це неможливо. Але, як реаліст, я вважаю, що повинні бути відкриті списки кандидатів у Верховну Раду, а на місцях - мажоритарна система", - заявив він.

Литвин також вважає, що для дисциплінування народних обранців необхідно зробити реальним "право відкликати депутата": "Хай депутат звітує раз на півроку, а у людей буде можливість його відкликати. Інакше немає системи контролю".

Крім того, Литвин пропонує, "щоб депутатом можна було бути не більше двох термінів поспіль". "Адже Президент обирається у нас не більше, ніж на 10 років. Депутати теж повинні після двох термінів повертатися до звичайного життя, а після перерви знову зможуть боротися за право представляти людей в парламенті", - уклав він.

Нагадаємо, що раніше Голова Верховної Ради розпорядився видати депутатам зарплату тільки за роботу в комітетах і фракціях впродовж непленарних тижнів вересня. За той період, коли парламент повинен працювати в пленарному режимі, але не працює унаслідок блокування трибуни, зарплата депутатам не нараховується.

Лига

Зараз ви читаєте новину «Литвин знову лякає депутатів позбавленням зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути