Ексклюзиви
пʼятниця, 21 січня 2011 11:24

Литвин закликав практикувати філософію соборності

Литвин закликав практикувати філософію соборності

Філософія соборності України має залишатися наскрізною й сьогодні задля консолідації суспільства і влади.

Про це йдеться у зверненні голови Верховної Ради України Володимира Литвина до співвітчизників з нагоди Дня соборності України.

Як повідомили у прес-службі Литвина, політик зазначив, що повага до минулого перебуває передусім у ретельному засвоєнні його уроків.

"Непідвладні плинові часу та політичній кон?юнктурі, ідеї Акту Злуки, філософія Соборності мають залишатися наскрізними у національному бутті, слугувати його рушійною, будівничою і захисною константою. В наші дні вони конкретизуються у доконечній необхідності порозуміння та згоди, консолідації суспільства і влади, у бажанні та вмінні знаходити розумні компроміси і взаємоприйнятні рішення", - упевнений політик.

На його переконання, недооцінка, забуття таких доленосно важливих і неслабнучих настанов історії дорого обійшлися Україні у години вирішальних випробувань.

"Про це нам теж нагадує сьогодні свято Соборності як один із символів сув?язі часів та поколінь. Нехай же в нашому єднанні, дотику дружніх рук і сердець продовжиться велика і вічна пам'ять Злуки, подвигаючи на працю заради нової України в ювілейний, 20-й рік її незалежності", - резюмував спікер ВР.

Нагадаємо, раніше екс-прем'єр Юлія Тимошенко закликала українців взяти участь в акції опозиції на Софійській площі.

Водночас "Фронт змін", "За Україну!", УРП "Собор" та депутати від НУНС проведуть власну акцію до Дня соборності на Контрактовій площі.

У свою чергу, міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив, що міліція має інформацію про підготовку провокацій під час акцій опозиції. Щоправда 20 січня начальник департаменту громадської безпеки МВС України Віктор Ратушняк повідомив, що у цей час інформація про кровопролиття, яке нібито готується під час акції 22 січня в Києві, не підтверджується.

На Софіївській площі у 1919 році 22 січня відбулися урочисті збори, на яких був проголошений Акт Злуки українських земель, засвідчений Універсалом про об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в єдину Україну.

Зараз ви читаєте новину «Литвин закликав практикувати філософію соборності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути