четвер, 03 грудня 2009 20:22

Литвин розповів, в чому його провина у справі Гонгадзе

Литвин розповів, в чому його провина у справі Гонгадзе

Голова Верховної Ради, кандидат на пост глави держави Володимир Литвин заявляє, що із справою загибелі журналіста Георгія Гонгадзе його поєднує лише колишня робота в Адміністрації Президента.

Про це він сказав сьогодні під час прес-конференції у Львові, відповідаючи на запитання журналістів щодо звинувачень у його причетності до "справи Гонгадзе".

"Моя єдина провина полягає в тому, що я в той час працював в Адміністрації Президента", - наголосив В.Литвин.

Він також висловив сподівання, що "істина, врешті-решт, буде встановлена, і люди, які це затіяли, будуть за це відповідати".

В.Литвин також назвав справу Г.Гонгадзе своєрідним "барометром": "Щойно починає зростати рейтинг, як відразу відбувається черговий викид інформації про причетність до справи Гонгадзе".

Як повідомлялося, в Генпрокуратурі завершено переклад результатів фоноскопічної експертизи плівок екс-майора держохорони Миколи Мельниченка з англійської на українську мову.

Із компетентних джерел у правоохоронних органах газеті "Сегодня" стало відомо, що експерти підтвердили достовірність голосів Леоніда Кучми, Володимира Литвина, Юрія Кравченко, інших відомих в Україні людей, таємно записаних М.Мельниченком.

"Генпрокуратура мовчить, щоб не зробити якогось різкого руху, який буде дуже дорого коштувати і Медведько, і його заступнику Голомші, куратору справи Гонгадзе, - цитує видання одного з колишніх заступників генпрокурора. - Але насправді ГПУ визначається, як бути з Литвиним, який не з"являється до керівника слідчої групи Олександра Харченка. З одного боку, спікер - один із ключових фігурантів справи Гонгадзе, з іншого - особа недоторканна. Його не можна доставити до Харченка примусово. Але слідство все одно до нього підбирається. І йому краще прийти самому".

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Литвин розповів, в чому його провина у справі Гонгадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути