пʼятниця, 30 квітня 2010 08:23

Литвин радить опозиції не збирати майдани

Литвин радить опозиції не збирати майдани

Ініціаторам масових акцій протесту необхідно задуматися над тим, як після їх проведення повернути людей по домівкам.

Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Литвин в інтерв'ю парламентському телеканалу Рада в четвер ввечері, 29 квітня.

"Відповідно до планів тих, хто співвідносить себе з опозицією, зібрати близько 50 тис людей, заблокувати все, що можна заблокувати і вимагатимуть денонсації угод (з продовження перебування Чорноморського флоту РФ в Україні), а головне - вимагати дострокових парламентських виборів. Я переконаний, що це не той шлях, по якому треба йти ", - сказав спікер.

На питання, яких подій можна чекати в Україні після 11 травня, виходячи із заяв лідера БЮТ Юлії Тимошенко, яка закликала українців до масових акцій протесту, спікер сказав: "Я переконаний, вивести людей на вулиці можна. Потрібно потім подумати - як повернути людей з вулиці по домівках ".

Литвин нагадав, що в 2004 році, після подій "помаранчевої революції" і після того, як Віктор Ющенко в 2005 р прийняв присягу президента "довелося докласти чимало зусиль", щоб переконати людей, що жили на Майдані, залишити його.

"Необхідно все думати про країну, а не про себе в цій країні", - сказав спікер.

При цьому Литвин зазначив, що ніхто не забирає право лідерів опозиції організовувати і проводити акції протесту.

Між тим, Литвин не бачить доцільності в ухваленні закону про опозицію.

"Писати закон про опозицію - це все одно, що створювати гурток хорового співу в оперному театрі", - сказав спікер.

"У нас немає в Україні опозиції, тому що опозиція - це позиція до офіційної лінії влади", - додав він.

А сама влада, за його словами, на сьогодні ще не оприлюднила свої позиції - "свою офіційну лінію". "Ще немає програми діяльності Кабінету міністрів України, Президент ще не виступив з посланням до українського народу та Верховній Раді", - констатував Литвин.

У зв'язку з цим він заявив, що сьогодні немає ніяких пропозицій, "які можна було б розглядати як альтернативні", уточнивши, що має на увазі альтернативний урядовому проект бюджету, який так і не було запропоновано.

Раніше голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявив про відсутність юридичних підстав для проведення позачергових парламентських виборів.

Нагадаємо, 27 квітня лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що масові акції можуть змусити владу провести дострокові парламентські вибори. За її словами, якщо перевибори Ради не відбудуться, то немає гарантії "що через 2,5 роки у нас взагалі буде країна".

За матерiалами: Інтерфакс-Україна
Зараз ви читаєте новину «Литвин радить опозиції не збирати майдани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути