Ексклюзиви
понеділок, 11 січня 2010 10:15

Литвин пропонує вигнати Черновецького і його команду у травні

Литвин пропонує вигнати Черновецького і його команду у травні

Кандидат у президенти, голова Верховної Ради Володимир Литвин ініціює позачергові вибори мера Києва та Київської міської ради одночасно з виборами депутатів Верховної Ради Криму, місцевих рад і сільських, селищних та міських голів 30 травня.

Про це він сказав в ефірі телекомпанії ICTV 10 січня.

"У мене є всі підстави як народного депутата України внести проект постанови про проведення 30 травня позачергових виборів, тобто одночасно з місцевими виборами (провести) і вибори київського міського голови та вибори Київської міської ради", - сказав він.

При цьому Литвин висловив сумнів, що рішення Конституційного Суду відносно терміну повноважень місцевих рад після проведення їх позачергових виборів буде перешкодою для проведення позачергових виборів у Києві.

"Так, він (КС) визначив, що термін (повноважень місцевих рад) п"ять років за однієї умови, коли працюють, а не грабують. Тому давайте чекатимемо п"ять років, коли вони дограбують остаточно місто. Не вийде в них нічого!" - заявив спікер.

Також Литвин відзначив, що готовність політичних сил підтримати його ініціативу про проведення таких виборів свідчитиме про їх турботу про народ, а також служитиме перевіркою того, чи співпрацюють ці політсили з командою мера Києва Леоніда Черновецького на виборах президента.

Нагадаємо, в червні 2008 року Конституційний Суд визначив, що місцеві ради після проведення їх позачергових виборів наділяються повноваженнями на п"ятирічний термін, а сільські, селищні та міські голови - на чотирирічний термін, незалежно від того, були вони обрані на чергових чи позачергових виборах.

Вибори мера Києва відбулися 25 травня 2008 року. На них переміг Леонід Черновецький.

proUA
Зараз ви читаєте новину «Литвин пропонує вигнати Черновецького і його команду у травні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути