четвер, 14 липня 2011 17:47

Литвин прогинається на замовлення Партії регіонів - експерт

Литвин прогинається на замовлення Партії регіонів - експерт

Керівники Партії регіонів могли змусити спікера Володимира Литвина озвучити думку про скорочення 150 нардепів.

Про це сказав у коментарі Gazeta.ua сказав керівник Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко.

"Не знаю, яку саме мету переслідує Володимир Литвин. Йому, як представнику дрібної партії, таке скорочення кількості депутатів було б невигідним. Як правило, такі питання раніше ініціювалися з боку президента або популістських сил. Мовляв, менше депутатів - менше витрат на них. Можливо, Литвин прогинається на замовлення Партію регіонів. Вони не хочуть це ініціювати від себе. А потім говоритимуть, що ми підтримуємо ініціативу Литвина", - додав експерт.

При цьому Коліушко зауважив, що за нинішнього складу парламенту депутатському корпусу не завадило б скорочення.

"З точки зору доцільності таких дій - це як подивитися. Якщо такий парламент, як він зараз є, то його краще скоротити до п'яти осіб. Нічого від того не зміниться й ніякої різниці ніхто не відчує. Якщо говорити про справжній парламентаризм й парламент, який функціонує як законодавчий й представницький орган, то скорочувати кількість депутатів недоцільно. Навіть менші за Україну країни в Європі мають більший парламент, ніж ми", - підкреслив він.

При цьому Коліушко зазначив, що технічно провести скорочення нардепів до 300 цілком можливо. Для цього потрібно внести зміни в конституцію.

"З точки зору права, якщо ці зміни вносяться відповідно до 13 розділу, то тут ніяких проблем немає", - зазначив Коліушко.

Напередодні спікер Володимир Литвин висловив тезу, що 300 депутатів у Верховній раді було б достатньо для ухвалення рішень.

Зараз ви читаєте новину «Литвин прогинається на замовлення Партії регіонів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути