четвер, 04 березня 2010 01:05

Литвин поставив НУ-НС на "лічильник" - Фесенко

Литвин поставив НУ-НС на "лічильник" - Фесенко

Спікер Володимир Литвин поставив НУ-НС на "лічильник". У наступні 30 днів фракції Верховної Ради мають домовитися про нову коаліцію.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Голосування за відставку Тимошенко свідчить, що депутати-"нунсівці" не зважають на цей лічильник часу. Обидві сторони – і ПР, і НУНС зараз будуть шантажувати одна одну: "регіонали" – розпуском Верховної Ради, а "нунсівці" вимагатимуть дуже великої ціни в обмін на їхні голоси", - розповів він.

На думку політолога, "регіонали" можуть досягнути результату, якщо домовлятися не з депутатськими групами Мартиненка і Жванії, а окремо з кожним потенційним коаліціантом.

"Це тривалий і витратний процес. Не виключаю, що у таку боротьбу за голоси включиться і Юлія Тимошенко, щоб зруйнувати плани "регіоналів" на коаліцію, а через 30 днів почуватися абсолютно вільно у кампанії перевиборів Верховної Ради", - припустив Фесенко.

Експерт, розповів, що інтрига для всіх – хто буде виконувати обов"язки прем"єр-міністра. Якщо "бютівці" не братимуть участі в засіданнях уряду, без кворуму не призначити виконувача обов"язки.

"Саме ж рішення про відставку має символічне і психологічне значення для Партії регіонів. Вони покарали уряд Тимошенко. Але голосів на створення нової парламентської коаліції не зібрали. Коаліційний процес фактично починається тільки зараз. Партія регіонів змарнувала для цього майже місяць. Із фракції НУ-НС за відставку головували 15 депутатів, а для коаліції треба 37", - зазначив Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Литвин поставив НУ-НС на "лічильник" - Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути