Ексклюзиви
пʼятниця, 24 грудня 2010 10:06

Литвин відчув відповідальність за бійку: "Я ж не Понтій Пилат!"

Литвин відчув відповідальність за бійку: "Я ж не Понтій Пилат!"

Спікер Володимир Литвин у момент "побоїща" у парламенті перебував у себе в кабінеті, але стверджує, що не давав охороні вказівку видати "регіоналам" ключі від дверей, що ведуть у президію.

Про це він заявив в інтерв'ю "Комерсант Україна".

"По-перше, двері не були замкнені на ключ. А по-друге, не царська це справа - давати охороні вказівку віддавати комусь ключі! Ще раз скажу: після того, як блокувальники закрилися зсередини, ніякого закривання дверей не було. Ви собі уявіть, що було б, якби охорона о 18:00 позакривала всі двері? Їм що, треба було відра поставити депутатам, які там залишалися? Думаю, зрозуміло, для чого відра. А якщо б депутати, які залишилися в залі, вирішили вийти ? Виявилося б, що їх замкнули ще й зовні! Всі ці заяви про те, що глава парламенту давав якісь вказівки, - від безсилля. І від небажання підтвердити те, що мене цілий день водили за ніс, а установка була заблокувати роботу парламенту до Нового року", - зазначив спікер.

На запитання, що він сам робив під час штурму, Литвин відповів: "Я міг би вам сказати, що поїхав додому, а повернувся, коли все сталося. Але я кажу правду: коли почалося те, що ви називаєте штурмом, я був у кабінеті, працював і не припускав загострення ситуації".

Разом з тим, Литвин у черговий раз запевнив, що несе "повну відповідальність" за події в українському парламенті.

"Простіше було б сказати, що ні за що не відповідаю і вмиваю руки. Але я ж не Понтій Пилат!", - запевнив голова Верховної Ради.

Нагадаємо, прокуратура Києва порушила кримінальну справу за матеріалами дослідчої перевірки подій у парламенті 16 грудня.

У минулий четвер відбулася бійка між депутатами від БЮТ і Партії регіонів. "Регіонали" силою захопили президію. До Верховної Ради довелося викликати швидку допомогу. Медобстеження після бійки проходили шість депутатів від БЮТ.

Зараз ви читаєте новину «Литвин відчув відповідальність за бійку: "Я ж не Понтій Пилат!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути