Ексклюзиви
вівторок, 21 лютого 2012 08:25

Литвин не проти, аби новим омбудсменом стала людина влади

Литвин не проти, аби новим омбудсменом стала людина влади

Омбудсменом має стати людина, яка має високий рівень визнання у суспільстві. Таку думку висловив голова Верховної Ради України Володимир Литвин, повідомляє прес-служба ВРУ.

Литвин нагадав, що з 9 лютого почався термін внесення кандидатур на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. При цьому Литвин зазначив, що омбудсменом не обов'язково має стати виключно представник опозиції.

"Це має бути людина, до якого немає зауважень і яка має високий рівень визнання в суспільстві, - зазначив Литвин. - Завтра завершаться вибори, ті, хто були в опозиції, можуть стати більшістю, так що тоді, треба буде поміняти Уповноваженого Верховної Ради з прав людини?" "Тому сама така постановка питання є надуманою", - додав він.

Голова Верховної Ради звернувся до керівників парламентських фракцій і комітетів із закликом вносити пропозиції відповідно до законодавства.

За його словами, якщо кандидатур буде небагато, можна буде провести рейтингове голосування, дати можливість тим, у кого рейтинг високий, виступити в парламенті, і потім провести таємне голосування бюлетенями.

Зараз ви читаєте новину «Литвин не проти, аби новим омбудсменом стала людина влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути