середа, 13 травня 2009 08:44

Литвин надіслав Тимошенко заяву Луценка

Литвин надіслав Тимошенко заяву Луценка

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин прийняв рішення направити заяву міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка, в якій міститься прохання до спікера розглянути питання про його відставку з посади міністра, і матеріали МЗС України з цього приводу на розгляд прем"єр-міністра України.

Про це повідомляє Інформаційне управління парламенту.

Мотиви цього рішення полягають у тому, що прийняття відставки членів уряду України відноситься виключно до конституційних повноважень парламенту, а не голови ВР, сказано в повідомленні.

Крім того, у заяві Луценка є пропозиція розглянути питання про відставку, а не заявлено про саму відставку.

У той же час, згідно з пунктом 4 частини другої статті 18 Закону України Про Кабінет міністрів член уряду може бути звільнений з посади Верховною Радою України шляхом прийняття відставки члена Кабінету міністрів України за поданою ним заявою про відставку.

З огляду на це прем"єр-міністру України запропоновано невідкладно проінформувати парламент про свою позицію щодо цього питання і у разі прийняття прохання міністра внутрішніх справ внести відповідне подання до ВР.

Нагадаємо, 12 травня міністр внутрішніх справ Юрій Луценко подав спікеру Литвину заяву з проханням розглянути його відставку. Таке рішення Луценка зумовлене інформацією про непристойну поведінку міністра у франкфуртському аеропорту.

Кореспондент   Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Литвин надіслав Тимошенко заяву Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути