субота, 05 лютого 2011 09:57

Литвин хоче, щоб депутати здавали йому картки

Литвин хоче, щоб депутати здавали йому картки

Спікер Володимир Литвин пропонує видавати депутатам картки перед засіданням парламенту.

Про це він сказав в ефірі одного з українських каналів, коментуючи закиди про фальсифікацію голосування стосовно змін до Конституції.

"Якщо в Верховній Раді не буде порозуміння, щодо голосування картками, я запропоную керівникам фракцій, щоб усі депутати здавали мені картки і я буду їх видавати перед початком засідання. Звичайно, це суперечить регламенту, але тоді відповідальність буде лежати на мені", - зазначив керівник парламенту.

Він також заявив, що не підписував відрядження до США "нунсівцю" Володимиру Ар'єву.

Він назвав неподобством випадок з голосуванням карткою депутата Ар'єва: "Я коли отримав факс від колеги Ар'єва здивувався... Правда, він настільки був завбачливий, що з собою вивіз і бланки депутата України. Я одразу дав розпорядження: чому голосувала картка народного депутата України?", - зазначив спікер.

"Це є свідченням старої хвороби. Хвороби, яка полягає в тому, що ми досі не навчилися виконувати статтю Конституції, яка говорить про те, що голосування відбувається особисто", -додав керівник парламенту.

Литвин також нагадав, що у 2006 році його обрали спікером парламенту 226 голосами.

"І тоді кожен депутат підходив і нагадував мені, щоб я йому подякував і тому, якби це була 300-та картка, то відразу стояло б дуже багато питань",-зазначив Литвин

Говорячи про поїздку Ар'єва до США, Литвин зауважив, що не підписував йому відрядження

"Я не підписував відрядження народному депутату України в Сполучені Штати Америки. Прочитав із здивуванням, що там перебуває делегація. Делегації формуються виключно по плану обмінів, тому я просив щоб робоча група комплексно вивчила це питання", - заявив Литвин.

В свою чергу депутат від БЮТ Сергій Соболєв заявив, що Литвин не підписував відрядження в Монако для депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка, і в Донецьк для "регіонала" Ріната Ахметова, які також не були присутні на голосуванні за внесення змін до Конституції.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Литвин хоче, щоб депутати здавали йому картки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути