Ексклюзиви
неділя, 26 червня 2022 02:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Литва не зніме обмеження щодо Калінінградської області РФ – президент

Литва не зніме обмеження щодо Калінінградської області РФ – президент
Президент Литви Гітанас Науседа не піде на компромісс з РФ. Фото: РБК

Литва не піде на жодні поступки з РФ.

Погрози Кремля не змусять його країну розблокувати перевезення російських товарів через свою територію, президент Литви Гітанас Науседа повідомив у Facebook.

У Литві будуть дотримуватися санкцій Євросоюзу щодо Росії і не підуть на жоден компроміс щодо обмеження транзиту товарів до Калінінградської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литва хоче розмістити у себе більше військ НАТО

"Обговорював цю тему у Брюсселі з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн. Зрозуміло, що Литва має і застосовуватиме санкції ЄС. Литва повинна і зберігатиме контроль над товарами, що провозяться через її територію, і про жодні "коридори", як і про поступки Росії у відповідь на погрози Кремля, не може бути й мови", – йдеться в дописі.

З 18 червня Литва частково заблокувала доступ Російської Федерації до Калінінградської області, зокрема забороною залізничного транзиту низки товарів через санкції ЄС.

22 червня заборону розширили ще й на автомобільне сполучення.

Литва ще в лютому закрила свій повітряний простір для польотів з Росії до Калінінграда через повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

21 червня Литва заборонила перевезення санкційних товарів до Калінінградської області автомобільним транспортом. Зараз перепустки в Литву очікують майже 330 автопоїздів. Литовська митниця розвертає вантажівки на білорусько-литовському кордоні у пункті пропуску Мʼядинінкай.

У Росії заявили, що їхня реакція на заборону Литви на перевезення санкційних товарів до Калінінградської області, буде мати "практичний" характер.

Зараз ви читаєте новину «Литва не зніме обмеження щодо Калінінградської області РФ – президент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути