середа, 04 серпня 2021 11:32

Лідера ГО Киви підозрюють у хуліганстві та побитті людини

Лідера ГО Киви підозрюють у хуліганстві та побитті людини
Ширяєв "створив групу з підконтрольних собі осіб, які отримували фактично заробітну плату за те, що виконували ті чи інші задачі" для дестабілізації ситуації у Харківському регіоні. Фото: Суспільне

Координатора проросійської організації нардепа від ОПЗЖ Іллі Киви "Патріоти - За життя" Олега Ширяєва підозрюють у хуліганстві та побитті чоловіка в Харкові, у координації силових груп, які стежили за людьми з проукраїнською позицією. Про це заявив начальник Управління Служби безпеки України в Харківській області Роман Дудін, пише "Українська правда".

9 березня 2021 року в Харкові з ножем і кастетом побили чоловіка. У СБУ назвали напад провокацією з метою дестабілізувати ситуацію у країні, "розповісти про те, що в Україні є фашизм, нацизм, громадян України утискають". Підозру за двома статтями – умисне тяжке ушкодження та хуліганство - оголосили тільки Ширяєву.

"Людина отримала удар кастетом, що призвело до важких наслідків, і ножове поранення. Самі фактично себе задокументували, зняли на відео, частково виклали у відкритий доступ. Відверто, зухвало били чоловіка і наголошували на тому, що він має стосунок до "Азову", до тих сил, які здійснюють захист суверенітету нашої держави з 2014 року".

СБУ повідомила, що у справі є свідок – водій потерпілого, який, за словами Дудіна, жив на території не підконтрольної Україні Горлівки і в липні дав СБУ покази, що підтверджують причетність Ширяєва до злочину. Правоохоронці розслідують дві справи щодо Ширяєва: про рейдерське захоплення агропідприємства 2018 року і про побиття людини навесні 2021-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зеленський готує інформаційну бомбу" – політолог про справу Чауса

За словами Дудіна, Харківська область активно заходить в епоху виборів. Тому правоохоронці очікують, що певні сили продовжуватимуть дестабілізувати ситуацію – можливі напади на опонентів, підпали автомобілів тощо. За даними СБУ, з квітня 2021 року силові групи намагалися проїхати на Харківщину з Дніпра, Сєвєродонецька, Полтави, Києва. У деяких з них було по 100-120 людей. Основне коло фігурантів, за словами Дудіна, складається з 10 людей.

За словами Дудіна, Ширяєв створив групу з підконтрольних собі осіб, які отримували фактично заробітну плату за те, що виконували ті чи інші задачі для дестабілізації ситуації в Харківському регіоні.

У справі провели дев'ять обшуків. В одному з приміщень виявили плантацію конопель, засоби ураження, мобільні телефони, рукавички та "цікавий бланк", на якому вказувалося, що в Києві, Полтаві, Сєвєродонецьку, Харкові та Дніпрі мають бути в постійній готовності групи з трьох-п'яти людей, повідомили в СБУ. Також у документі йшлося про представників "Національного корпусу". Листок містив фотографії шістьох чоловіків. За словами Дудіна, це лідери груп, які мають чітку проукраїнську позицію, підтримують цілісність, суверенітет нашої держави.

2 серпня Служба безпеки України нейтралізувала "силовий осередок" проросійського громадського об'єднання "Патріоти - За життя", яке контролює народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива.

Зараз ви читаєте новину «Лідера ГО Киви підозрюють у хуліганстві та побитті людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути