Ексклюзиви
вівторок, 23 жовтня 2018 22:55

Легалізація зброї: напередодні виборів Порошенкові нагадали про долю петиції

Легалізація зброї: напередодні виборів Порошенкові нагадали про долю петиції
Питання вільного володіння зброєю не вирішується 4 роки, нагадують президенту Петру Порошенку. Фото: tsn.ua

Президент Петро Порошенко має вирішити питання вільного володіння громадянами вогнепальною зброєю, яке затягується 4 роки. Про це сказав голова Української асоціації власників зброї Георгій Учайкін в ефірі одного з телеканалів.

"Маємо затвердити правила, закон, який чітко визначить: хто, з якого віку, якою зброєю, на підставі якого навчання може володіти.

А давайте згадаємо, яка в нас була перша петиція, підписана на президента України. 36 тисяч 140 голосів голосів ми зібрали за 11 днів, а необхідних 25 тисяч - за чотири з половиною. У петиції було два пункти - ухвалити закон, який лежить у Верховній Раді. Другий - внести зміни у Конституцію.

У той час Порошенко нам відповів: йдіть попрацюйте у конституційну комісію. А щодо закону він сказав: так це ж не моя прерогатива, питання до Верховної Ради.

Чотири роки бездіяльності парламенту. Чи дає це можливість президенту, як гаранту Конституції, втрутитись у процес, як суб'єкту законодавчої ініціативи. І самому трошки розібратися. Це фактично пас Порошенкові, якому буде не зайвим добрати рейтингу", - заявив експерт.

На руках в українців зареєстровано до 2,5 млн одиниць зброї, нагадав Учайкін.

"Сюди входять мисливські рушниці і карабіни, травматична, нагородна зброя. Що стосується незареєстрованої, то це приблизно 5 мільйонів", - сказав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зброю в Україні треба легалізувати - Матіос

Сервер петицій з'явився на сайті президента у серпні 2015 року. Першою петицією, яка досягла необхідної кількості голосів, була від Української асоціації власників зброї. У ній вимагали законодавчо затвердити право громадян на захист.

Зараз ви читаєте новину «Легалізація зброї: напередодні виборів Порошенкові нагадали про долю петиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути