субота, 21 квітня 2012 02:33

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Лазаренко наказував не чіпати ЄЕСУ - Азаров

Лазаренко наказував не чіпати ЄЕСУ - Азаров
Микола Азаров. Фото: 062.ua

Прем'єр Микола Азаров коли був главою податкової служби намагався залучити до відповідальності корпорацію "Єдині енергетичні системи України".

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Інтер".

Відповідаючи на запитання, чи не натякає він, що тодішній прем'єр Павло Лазаренко протежував ЄЕСУ, Азаров сказав: "Я не натякаю, я це знаю".

"Пан Лазаренко прийняв постанову уряду, якою віддав монопольне право ЄЕСУ на поставки газу в Україну. Він відтіснив всі компанії з ринку і віддав монопольне право. Чого мені тут натякати, я стверджую, тому що є документ", - розповів глава уряду.

Він розповів, що проти цього документа виступав тодішній міністр фінансів і його прибрали з уряду. У той же час Азаров запевнив, що оскільки був тоді керівником податкової служби, то не мав повноважень впливати на це.

Відповідаючи на запитання, чи зробив він щось, запідозривши в нечесності ЄЕСУ, прем'єр розповів: "Що я міг робити як керівник податкової служби? Була організована перевірка, на корпорацію ЄЕСУ був накладений значний штраф, по моєму, 1,4 мільярда гривень корпорація ЄЕСУ повинна була заплатити".

Він уточнив, що це було під час уряду Лазаренка і тоді між  виник невеликий конфлікт з цього приводу.

"Один раз Павло Іванович мені сказав: ти що наїжджаєш на ЄЕСУ? Я кажу: Павло Іванович, а що це таке? ..", - почав розповідати Азаров, але сказав лише "ну, не важливо".

"Ми пред'явили претензії до ЄЕСУ, почалися судові позови, розгляду. Зараз ці матеріали і знаходяться як раз в основі тієї кримінальної справи, яка розслідується Генеральною прокуратурою", - пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «Лазаренко наказував не чіпати ЄЕСУ - Азаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути