вівторок, 11 листопада 2008 15:23

Лавринович також вважає, що Яценюк не хоче йти з посади спікера

Перший віце-спікер, депутат від Партії регіонів Олександр Лавринович вважає, що Арсеній Яценюк написав заяву про відставку, будучи упевненим, що її ніхто не розгляне.

"Ситуація досить проста. Арсеній Петрович написав заяву про складання з себе повноважень. Згідно коаліційній угоді, яку підписували НУ-НС і БЮТ, у разі розпаду коаліції голова Верховної Ради і прем"єр-міністр йдуть у відставку. Яценюк написав заяву, її розглянули в Комітеті, і вона включена до розгляду на пленарному засіданні", - розповів депутат.

Віце-спікер підкреслив, що сьогоднішня поведінка Арсенія Яценюка свідчить про те, що написане ним не відповідає правді.

"В Арсенія Яценюка немає бажання залишати посаду. У цьому причина блокування роботи парламенту фракцією БЮТ. Це свідчить про збіг політичних позицій голови Верховної Ради і БЮТ", - заявив Лавринович.

Спікер парламенту Арсеній Яценюк наполягає, щоб Рахункова комісія ВРУ негайно підготувала бюлетені для голосування щодо його відставки.

У той же час, він готовий відкликати свою заяву про відставку, якщо народні депутати не проголосують за його звільнення.

"Потрібно пройти цю дорогу", - сказав він.

За словами Яценюка, якщо парламент виразить йому довіру, "то зрозуміло, що заяву потрібно відкликати".

Нагадаємо, сьогодні народні депутати вирішили повернутися до розгляду питання про відставку спікера парламенту Арсенія Яценюка.

За таке рішення проголосували 229 парламентаріїв, з яких 174, – ПР, 1 – БЮТ, 8 – НУ-НС, 27 – КПУ, 19 – Блок Литвина. Ініціатором повернення до даного питання стала Партія регіонів.

Сьогодні з ранку Верховна Рада вже намагалася відправити спікера Арсенія Яценюка до відставки. Проте парламентарії не змогли включити дане питання до порядку денного, оскільки за таке рішення проголосували 220 депутатів з необхідних 226, зокрема ПР -170, БЮТ -1, НУ -2, КПУ -27, Блок Литвина -20. Яценюк пояснив, що виніс це питання, "щоб не було дискусій". "Я ж сказав, що встану з крісла у будь-який момент", - додав він, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Лавринович також вважає, що Яценюк не хоче йти з посади спікера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути