Ексклюзиви
середа, 12 жовтня 2011 13:47

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Лавринович не виключив декриміналізацію статті Тимошенко

Лавринович не виключив декриміналізацію статті Тимошенко

Міністр юстиції України Олександр Лавринович заявляє, що обране судом для екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко покарання у вигляді 7 років позбавлення волі є мінімальним терміном, передбаченим статтею, за якою вона була засуджена, і при цьому не виключає декриміналізацію цієї статті.

"Тільки зараз, а не протягом 20 років (незалежності України - ред.), звернули увагу на статтю, яка в окремих випадках може розглядатися як така, яка криміналізує діяння, які за своїми діями можуть визначатися як управлінські чи політичні. Тому я вважаю , що на порядку денному може бути розглянуто питання про внесення змін до Кримінального кодексу в частині того, які дії високопоставлених осіб можуть розглядатися в плані адміністративних правопорушень, а не в плані кримінального переслідування", - сказав міністр.

Також Лавринович не виключив, що декриміналізація статті КК, за якою засуджено Тимошенко, може пом'якшити реакцію Європейського союзу на винесений їй вирок.

Разом з тим, він відзначив важливість невтручання третіх осіб в роботу уряду або суду.

Як повідомлялося, у вівторок Тимошенко була визнана винною в порушеннях під час укладання в 2009 році газових угод з Російською Федерацією і засуджена до семи років ув'язнення.

Вона засуджена за ч.3 ст.365 КК (перевищення влади або службових повноважень, якщо вони спричинили тяжкі наслідки), санкція за якою передбачає від 7 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Зараз ви читаєте новину «Лавринович не виключив декриміналізацію статті Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути