четвер, 24 березня 2022 05:41

Латвія створила "чорний список" діячів культури РФ: в ньому 25 осіб

Латвія створила "чорний список" діячів культури РФ: в ньому 25 осіб
Латвія запровадила нові санкції проти РФ. Фото: Українська правда

Міністерство закордонних справ Латвії внесло до списку небажаних осіб понад 25 російських культурних діячів за пропаганду війни та агресії проти України.

Метою списку небажаних для Латвії осіб є запобігання в'їзду в Латвію цих людей. Внесення осіб до списку забезпечується рішенням Міністра закордонних справ, повідомляє національний мовник LSM.

Мінкультури Латвії закликало МЗС внести до списку небажаних осіб 25 артистів, які брали участь у заході 18 березня на московському стадіоні "Лужники" до роковин окупації Криму та підтримки війни Росії проти України. Пропозиція була прийнята.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін намагається помститися європейцям за санкції - Подоляк

До списку, зокрема, увійшли режисер Микита Міхалков, диригент Валерій Гергієв, актор та режисер Володимир Машков, актор Дмитро Пєвцов, співак Стас Михайлов, співачка Поліна Гагаріна та інші.

Російські олігархи потерпають від санкцій і хочуть зупинити президента країни-агресора РФ Володимира Путіна, повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Зараз ви читаєте новину «Латвія створила "чорний список" діячів культури РФ: в ньому 25 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути