середа, 27 червня 2012 16:45

Ландік хоче на 7 років посадити журналістів за статтю про його скандальні СМС

Ландік хоче на 7 років посадити журналістів за статтю про його скандальні СМС
Володимир Ландік раніше хотів подивитись на прокладки журналістки. Фото: segodnya.ua

Народний депутат від Партії регіонів Володимир Ландік вимагає порушити кримінальну справу стосовно журналістів LB.ua, в тому числі шеф-редактора видання Соні Кошкіної.

Зокрема, пише видання, депутат звернувся в прокуратуру Печерського району з вимогою порушити кримінальну справу за статтею 163 Кримінального кодексу України (порушення таємниці листування, вчинене щодо державних чи громадських діячів). Ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до семи років.

У заяві Ландіка, зазначає видання, фігурують шеф-редактор Ксенія Василенко (творчий псевдонім Соня Кошкіна), головний редактор Олег Базар і фотокор Максим Левін.

LB.ua зазначає, що депутата обурила публікація від 18 листопада 2011 року "Ландік-старший рятує сина за допомогою технологів і "правильних" коментарів на сайтах".

Зокрема, нагадує видання, 18 листопада 2011 року, в день прийняття парламентом закону про вибори, журналіст видання сфотографував, як Ландік в сесійній залі парламенту веде СМС-листування щодо долі свого сина, який в той момент перебував під судом по звинуваченню в побитті дівчини.

Зі змісту листування зрозуміло: для оптимізації іміджу сина Романа Ландік-старший вдається до допомоги політтехнологів і навіть "залучає" журналістів луганської телекомпанії до написання позитивних коментарів у новинах і текстах, присвячених процесу над Ландіком-молодшим.

"Після публікації новини ... Ландік дозволив собі агресивні коментарі на адресу видання, зокрема, зажадав, щоб шеф-редактор видання "оприлюднила свої гігієнічні прокладки". Але в прокуратуру звернувся лише вісім місяців по тому", - зазначає видання.

ВІДЕО: "Регіоналка" назвала 22 червня святом: "Ми ж перемогли в цій війні"

Редакція здивована сьогоднішнім візитом співробітника прокуратури і не виключає політичного підтексту справи.

"На жаль, його обставини сильно нагадують обставини деяких гучних справ останнього часу. Загальновідомим є факт, що народний депутат Ландік в силу відомих обставин повинен дотримуватися лояльності до правоохоронної системи. І той факт, що він звернувся c заявою через майже рік, не може не викликати настороженості", - підкреслює видання.

У свою чергу, юристи журналістів, ознайомившись із запитом прокуратури, не знаходять в діях керівників і журналістів видання неправомірних дій, а тим більше складу злочину. Водночас, на їхню думку, справа не обмежиться попередньою перевіркою і висока ймовірність порушення кримінальної справи в найближчі дні.

Зараз ви читаєте новину «Ландік хоче на 7 років посадити журналістів за статтю про його скандальні СМС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути