середа, 26 травня 2021 18:22

Лана Зеркаль залишає Нафтогаз

Лана Зеркаль залишає Нафтогаз
Зеркаль написала заяву про звільнення. Фото: ВВС

Радниця голови правління НАК "Нафтогаз України" Лана Зеркаль написала заяву про звільнення із займаної посади.

Таке рішення вона ухвалила після звільнення Андрія Коболєва і призначення головою компанії Юрія Вітренка, повідомляє "НВ Бізнес".

"Трудова книжка вже в мене на руках. Це був рік роботи з чудовою командою, яка працювала в міжнародних арбітражах проти Росії та забезпечувала спротив побудові "Північного потоку - 2", - зазначила Зеркаль.

Про причину ухваленого рішення вона не розповіла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна програє Кремлю війну проти "Північного потоку-2" - МЗС

"Поточна ситуація навколо Північного потоку-2 складна, якщо не критична. Багато років Нафтогаз об'єднував всіх, хто був готовий відстоювати інтереси України в цьому питанні. Це дозволило отримати відстрочку запуску Північного потоку-2 більш ніж на рік і зберегло Україні майже $3 мільярди доходу від газотранспортної системи.

Нам вдалося переконати Конгрес та Сенат у необхідності розширення санкцій та створити законодавчі передумови та можливості їхнього застосуванння до широкого кола компаній, які беруть участь у будівництві ПП2", - заявила Зеркаль.

Зеркаль сподівається, що нова команда дослухається до порад і продовжить ефективну боротьбу проти ПП2.

"Я щиро вірю, що не все втрачено. Щоб добігти цю останню милю боротьби саме зараз необхідним є об'єднання зусиль політиків на чолі з президентом та професійна і злагоджена робота дипломатичних команд та команд юристів. Всіх, кому небайдужа Україна, яка розвивається європейським шляхом", - заявила вона.

Лана Зеркаль прийшла в НАК у травні 2020 року. Вона очолила організацію роботи та супровід міжнародних арбітражів та іноземних судових і виконавчих справ Нафтогазу України в суперечках з ПАТ Газпром (Росія) і в справах проти Російської Федерації.

Кабмін 28 квітня провів засідання загальних зборів акціонерів компанії НАК "Нафтогаз України". На засіданні уряд звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління НАК "Нафтогаз України" і призначив на цю посаду Юрія Вітренка.

Зараз ви читаєте новину «Лана Зеркаль залишає Нафтогаз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути