середа, 06 листопада 2013 23:24

Лабунська пояснила недалекоглядність законопроекту Міщенка щодо Тимошенко

Лабунська пояснила недалекоглядність законопроекту Міщенка щодо Тимошенко
Анжеліка Лабунська. Фото: uk.wikipedia.org

Автор законопроекту про лікування засуджених за кордоном, позафракційний народний депутат Анжеліка Лабунська розкритикувала аналогічний проект свого колеги Сергія Міщенка.

Зокрема, в ефірі телеканалу ТВі Лабунська зазначила, що її проект закону є альтернативним.

"Якщо законопроект опозиції передбачає повне політичне помилування, чого не може прийняти провладна більшість, то законопроект Міщенка передбачає, що засудженого відпустять на лікування, але потрібно створити філіал Качанівської колонії в "Шаріте", - зауважила нардеп.

Вона пояснила, що таким чином Україна намагається перекласти пенітенціарне зобов'язання на іншу країну.

"Як ми можемо вимагати певних умов від європейської країни? Як може людина, яка була прем'єр-міністром, за яку проголосувало стільки людей, в кайданах їхати до Європи?" - поцікавилась Лабунська.

"Мій законопроект якраз і відрізняється тим, що суд приймає рішення про те, аби звільнити засудженого від подальшого відбування покарання у зв'язку з хворобою. Тимошенко зможе вільною людиною поїхати до Європи, хоча вона й не буде повністю реабілітована", – додала парламентар.

Нагадаємо, парламентський Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності відправив на доопрацювання усі чотири законопроекти про лікування ув'язнених за кордоном, які дозволили б виїхати на лікування екс-прем'єру Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Лабунська пояснила недалекоглядність законопроекту Міщенка щодо Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути