Ексклюзиви
пʼятниця, 19 квітня 2019 16:26

"Квартал", "Дядя", "Нижние", "Регионы": журналісти показали таємний штаб Зеленського
5

Виборчий штаб кандидата у президенти Володимира Зеленського поділений на 4 групи, які контролюють окремі напрями роботи та мають своїх лідерів. При цьому є як офіційні члени команди, так і таємні. Про це повідомляють журналісти програми "Наші гроші з Денисом Бігусом".

Автори розслідування отримали "злив" — листування учасників команди.

""Квартал", "Дядя", "Нижние" та "Регионы" — так описав структуру штабу Зеленського у розпал передвиборчої кампанії координатор Зе-команди Олександр Корнієнко у листуванні з виконавчим продюсером "Кварталу" Сергієм Трофімовим.

Автор: bihus.info
 

Групою "Дядя" керує адвокат бізнесмена Ігоря Коломойського Андрій Богдан.

Самого Коломойського у команді називають "Дядя" або "Людина з Женеви".

Автор: bihus.info
 

"Функції Богдана в штабі Зеленського виходять далеко за межі юридичного напряму. У листуваннях співробітники штабу говорять між собою, що у Богдана є відокремлений "медіа-офіс" із власним бюджетом, управлінням і повноваженнями", — йдеться у розслідуванні.

2 тижні тому журналісти зафіксували на відео, як Богдан йде на обід саме з групою медійників до кафе поряд зі штабом.

Автор: bihus.info
 

"Поруч із адвокатом – засновник продакшну "Гуд Медіа", який займається трансляціями, зйомкою соціальної та політичної реклами Кирило Тимошенко і "кварталівець", ведучий Артем Гагарін. У листуваннях штабістів Тимошенка згадують саме як члена групи "Дядя", — сказано у програмі.

Ще одна з груп впливу у штабі – "Нижние".

"Назва групи збігається, ймовірно, з прізвищем лідера – юриста Сергія Нижнього. Нижний і його юридична компанія "Хіллмонт Партнерс" співпрацювали з "Кварталом", консультували студію щодо податків, зараз обслуговують партію. За словами штабістів, група "Нижние" — теж абсолютно окрема одиниця", — пояснюють автори.

"Я координую роботу юристів як партнер компанії, яка залучена в процес, як зовнішній консультант", — прокоментував свою роль у штабі Сергій Нижній.

Автор: bihus.info
 

Водночас у листуванні вплив Нижнього виглядає ширшим, ніж просто юридичні консультації.

При цьому, за даними журналістів, житло, в якому мешкає нардеп і соратник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, розділили на 2 квартири, і власником однієї з них став саме Нижній.

"Нині Геращенко відкрито підтримує Володимира Зеленського. Нижній спростовує будь-який зв'язок із нардепом: "Він сусід мій, я купив квартиру, а він винаймає квартиру поруч на сходовій клітині", — кажуть розслідувачі.

Третю групу штабісти називають "Регионы".

"Лідер цієї групи – Ілля Павлюк, якого у листуваннях називають "Ілля Миколайович". За президентства Януковича Павлюк "засвітився" помічником нардепа Ігоря Калєтніка", — розповіли у програмі.

Головна функція Павлюка – координація та фінанси регіональних представників Зе-команди. Наприклад, пошук фізичних осіб-підприємців зі стабільним доходом і без боргів для поповнення через них виборчого фонду або ж контроль на місцях.

Павлюка називають "рішалою на митниці", "посередником у митних питаннях" і навіть "королем контрабанди" у західному регіоні.

"У момент активної співпраці з митницею Павлюка її офіційно очолював Калєтнік", — розповіли автори програми.

Четверта група впливу у штабі — "Квартал".

"Її лідери – бізнес-партнери Зеленського з кіноіндустрії брати Сергій і Борис Шефіри. Проаналізувавши листування, можна припустити, що Сергій вирішує фінансові питання", — йдеться у публікації.

Автор: bihus.info
 

Усі групи впливу не особливо ладнають між собою та не деякі з них не вірять у плідну співпрацю у випадку, якщо Зеленський стане президентом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломойський розповів про зустріч із Кернесом і повернення в Україну

Дебати Петра Порошенка і Володимира Зеленського відбудуться 19 квітня — в останню п'ятницю перед другим туром виборів. У результаті досягнутої домовленості кандидати зустрінуться на НСК "Олімпійський" о 19:00.

Передбачається, що онлайн-трансляція дебатів буде доступна на Facebook-сторінках кандидатів.

Зараз ви читаєте новину «"Квартал", "Дядя", "Нижние", "Регионы": журналісти показали таємний штаб Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути