вівторок, 22 січня 2013 06:12

Кузьмін поскаржився на репресії в часи Ющенка-Тимошенко

Кузьмін поскаржився на репресії в часи Ющенка-Тимошенко
Ренат Кузьмін. Фото: vlasti.net

За період президентства Віктора Ющенка було засуджено 980 тисяч осіб, а 25 тияч чиновників було звільнено за політичними мотивами.

Про це в ефірі каналу ICTV заявив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін.

Коментуючи звинувачення чинної влади у політчиних репресіях щодо Юлії Тимошенко, він наголосив, що насправді репресії були у 2005-2010 років.

"Нагадаю кримінальні справи стосовно Бориса Колеснікова - голови облради Донецька, кримінальні справи стосовно Євгена Кушнарьова - керівника Харківської області, кримінальні справи стосовно керівника Луганської області Тихонова, кримінальні справи стосовно лідера опозиції Януковича, кримінальні справи стосовно працівників правоохоронних органів, генпрокурора колишнього, - зауважив Кузьмін. - Згадайте виступи президента Ющенка про те, що 25 тисяч державних службовців, які голосували не за нього, були звільнені за політичними мотивами. Згадуйте це життя".

Він додав: "Мене самого звільнили з посади прокурора міста незаконно так само. Я судився з генпрокурором, подав позов до суду. Це все було. І згадуйте, які розслідувалися справи і хто сидів у в'язницях тоді. За цей період було засуджено 980 тисяч осіб, майже мільйон за цей період".

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи з політичних мотивів були засуджені всі ці люди, Кузьмін сказав: "Про політичні мотиви ми поговоримо окремо. Я вам даю статистику тих років".

"Крім того, президент Ющенко, прем'єр-міністр Тимошенко, міністр внутрішніх справ Луценко, бютівець Онопенко - голова Верховного Суду, нунсівець Наливайченко - голова Ради безпеки, - в цьому колі порушувалися кримінальні справи, арештовувалися люди", - обурився заступник генпрокурора.

"І, якщо ви згадаєте той період, то пам'ятаєте виступ генпрокурора? Так йому телефонував президент Ющенко, говорив, кого заарештувати, кого звільнити, кого негайно звільнити, кого негайно заарештувати. Це все було. І ось це була політична репресія", - підкреслив він .

Кузьмін також поскаржився, що тоді, мовляв, про це ніхто не говорив - ні преса, ні дердеп США, ніпосли, ні міжнародна спільнота загалом.

Зараз ви читаєте новину «Кузьмін поскаржився на репресії в часи Ющенка-Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути