четвер, 09 листопада 2017 18:50

Курченко за підтримки ФДМУ повернув собі Одеський НПЗ

Курченко за підтримки ФДМУ повернув собі Одеський НПЗ
Фото: 112.international

Одеський нафтопереробний завод, куплений в 2013р. у російського ЛУКОЙЛу Групою ВЕТЕК Сергія Курченка і повернутий 13 вересня 2017р. у власність держави Україна за допомогою процедури спецконфіскаціі, схоже, знову опинився в руках олігарха.

7 листопада 2017 року Фонд держмайна України провів конкурс на заміщення вакантної посади директора державного підприємства "Одеський НПЗ". У конкурсі брали участь сім претендентів. ФДМУ віддав перевагу Юрію Столярову, який негайно був призначений виконуючим обов'язки директора зазначеного держпідприємства.

Юрій Столяров - людина не нова на Одеському НПЗ. Відразу після покупки заводу Групою ВЕТЕК він був призначений на посаду головного інженера ПАТ "ОНПЗ". Після звільнення директора, в лютому 2014 року, Столяров фактично прийняв на себе керівництво підприємством. Нагадаємо, що в лютому 2014 року прокуратурою Одеської області було відкрите кримінальне провадження щодо посадових осіб групи ВЕТЕК і Сергія Курченка, в рамках якого були заарештовані нафтопродукти, які перебували на території заводу, все рухоме і нерухоме майно заводу, а також земельні ділянки. Завод судовим рішенням було передано на відповідальне зберігання і оперативне управління державі в особі ДП "Укртранснафтопродукт".

30 грудня 2014 р. Столяров був звільнений за власним бажанням і відразу ж прийнятий на роботу повторно. 3 квітня 2015р. він був звільнений за згодою сторін. Після звільнення Столяров подав позов до суду про стягнення заборгованості по заробітній платі в розмірі 3187 880 грн.

У вересні 2017р. Юрій Столяров знову з'явився на заводі, тепер уже на посаді заступника директора ПАТ "ОНПЗ". Він особисто підписував листи і документи, які колишній "курченківський" менеджмент заводу, зосереджений в ПАТ "ОНПЗ", відправляв опонентові у декількох судових справах - державі в особі ДП "Укртранснафтопродукт". Саме Столяров керував мітингом, спрямованим проти процедури спецконфіскаціі і передачі заводу у власність держави, який проходив у вересні поточного року. У світлі цих фактів, вибір ФДМУ на користь Юрія Столярова здається дещо дивним. Особливо з огляду на посаду, яку займав Столяров "при Курченкові": головний інженер не міг не знати про "схеми" і багатомільйонні розкрадання, які лягли в основу гучної кримінальної справи.

Відомо, що Юрій Столяров неодноразово літав у відрядження до Москви на зустрічі із керівництвом ВЕТЕК, яке втекло туди. Після однієї з таких поїздок працівникам ПАТ "ОНПЗ" була виплачена місячна заробітна плата - готівкою і без зарплатної відомості.

Для того, щоб повернути собі кинуті напризволяще активи і продовжити свою бізнес-діяльність в Україні, Сергію Курченку зовсім не обов'язково повертатися на Батьківщину, де на нього чекає в'язниця. Досить впровадити своїх людей в державні (тепер уже) структури і керувати ними з Москви.

Зараз ви читаєте новину «Курченко за підтримки ФДМУ повернув собі Одеський НПЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути